INSIDER

Figyelmeztetnek a kutatók: nem fog a nyárral véget érni a koronavírus

A WHO szerint nyáron sem szabad könnyedén venni a koronavírus terjedését.
  • Szerző: Ripost

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra figyelmeztetett, hogy nyáron sem szabad könnyedén venni a koronavírus terjedését, mert a kórokozó nem viselkedik az influenzához hasonlóan szezonálisan.

Közben világszerte meghaladta a 655 ezret a SARS-CoV-2 nevű vírus halálos áldozatainak a száma.

Az emberek még mindig évszakokban gondolkodnak, pedig azt kell észben tartani, hogy ez új vírus és másként viselkedik, mint a korábbiak – mondta Margaret Harris, a WHO szóvivője.

Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock

Aggodalmát fejezte ki a koronavírusos esetek növekvő száma miatt a Robert Koch német közegészségügyi intézet (RKI) kedden. Lothar Wieler intézetvezető az emberek hanyagságában látja annak okát, hogy a napi új fertőzöttek száma az eddigi csaknem duplájára nőtt. A napi új fertőzések átlaga egy hete már 557, miközben július közepén még 350-nél kevesebb volt.

Még több helyen lesz kötelező szerdától a maszkviselés Görögországban. A rendelkezés szerint boltokban, irodákban, bankfiókokban, pékségekben kell viselni a maszkot. A nagyáruházakban már tíz nappal ezelőtt kötelezővé tették az arc eltakarását, és kötelező hordani a tömegközlekedési járműveken is, a templomokban viszont nem muszáj. A keddi szigorítás oka, hogy Athénban és Szalonikiben nemrégiben ismét emelkedett a bizonyítottan koronavírussal fertőzöttek száma.

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök kedden kijelentette, hogy tünetek nélkül túlesett a koronavírus-fertőzésen. Lukasenka nem volt hajlandó szigorú korlátozásokat bevezetni a vírus terjedésének fékezése érdekében.

Négy izraeli kórházban már beteltek a koronavírus-osztályok.

Feltehetően további csaknem hétmillió gyerek fog szenvedni a világban alultápláltság miatt a koronavírus-világjárvány okozta gazdasági és társadalmi válság következtében az ENSZ által közzétett becslés szerint.

„Hét hónappal ezelőtt jelentették az első Covid-19-fertőzötteket, és egyre világosabb, hogy a világjárvány következményei több kárt okoznak a gyermekeknek, mint maga a betegség” – fogalmazott Henrietta Fore, az UNICEF ügyvezető igazgatója.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?