INSIDER

Kiadták a figyelmeztetést: sűrű köd csap le az országra

Több megyét érintő riasztást adtak ki a köd miatt a meteorológusok. A fagypont közeli helyeken ónos esőre is számítani kell.
  • Szerző: Ripost

Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyében is figyelmeztetést adtak ki a sűrű köd miatt.

Drámaian romlanak a látási viszonyok, sűrű ködre nagyobb területen elsősorban a Duna vonalától keletre lévő tájakon lehet számítani. A fagypont alatti területeken néhol gyenge ónos szitálás is előfordulhat – írja az OMSZ.

Sűrű köd fgja elnyelni az országot

Köd miatt figyelmeztetnek a szakértők
Fotó: OMSZ

Csütörtök délelőtt a köd a legtöbb helyen feloszlik, utána derült, napos idő lesz, de néhol – főként északkeleten – tartósabban megmaradhat a köd, illetve a rétegfelhőzet. Csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Dunántúlon megélénkül a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de a tartósabban borult, ködös északkeleti tájakon csak 9, 14 fokot mérhetnek.

Pénteken az éjszaka képződő köd napközben a legtöbb helyen feloszlik, kisüt a nap, de főként északkeleten helyenként tartósabban is megmaradhat a köd, illetve a rétegfelhőzet, ott néhol szitálás is előfordulhat. Kora este átmenetileg még több helyütt képződhet köd. Késő este, éjszaka észak felől hidegfront szakadozott felhőzete érkezhet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 19 fok között várható, de a tartósabban ködös vidékeken ennél hidegebb is lehet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?