INSIDER

Felkavaró, amit a gyerekeit megrontó rendőrgyilkosról mond a kicsik anyja

N. István már egyszer elítélték rendőrgyilkosságért, most azért került újra börtönbe, mert a gyanú szerint megerőszakolta saját gyerekeit.
  • Szerző: Ripost

- Pár napja tudtam meg, hogy mit tett a gyerekeimmel az apjuk – mondta könnyes szemmel tarnaszentmiklósi házában Balogh Andrea, a kicsik édesanyja. A Heves Megyei Főügyészség pénteken közölte: az 59 éves N. István előzetes letartóztatásba került, mert a gyanú szerint többször megerőszakolta 8 éves kisfiát és 11 éves kislányát. Õk most nevelőszülőknél vannak egy Heves megyei kisvárosban.

A gyerekek nekik mondtak el mindent: míg én a depressziómra szedett gyógyszerektől kábultan aludtam vagy orvosnál voltam. Pista hol az otthonunkban, hol a kertvégi romos házban becstelenítette meg őket – mondja a nő a Lokálnak, aki a hétvégén a nevelőszülők jelenlétében újra magához ölelhette a kicsiket. Andrea nem is sejtette a szörnyűségeket.

Egyszer észrevettem, hogy az én mindig vidám, cserfes kislányom egész nap némán néz maga elé. Este megkérdeztem tőle, mi a baj, ő pedig szorosan átölelt, és sírva hajtogatta: anyuci, anyuci. De akkor még nem árulta el a szörnyű titkát – emlékszik. Igaz, Andrea eleinte arról sem tudott, hogy 27 évvel idősebb választottja 1979-ben, Soós Lajossal és Gy. Józseffel a kor egyik leghírhedtebb rendőrgyilkosságát követte el. N. István csak fiatal kora miatt úszta meg a halálbüntetést (Sóos Lajost és Gy. Józsefet felakasztották), 2000-ben feltételesen szabadult.

Andrea és István évekig egy autóban éltek, ott fogant a kislány is, akit a kórházból nem is vihettek el, mert nem volt hová. A kislány négyéves volt, amikor szülei a tarnaszentmiklósi szoba-konyhás otthonukba hazavihették.

Pista azt mondta, csak azért lett rendőrgyilkos, hogy kipróbálja, milyen érzés ölni. Bár soha ne engedték volna szabadon! – sóhajt az asszony.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?