INSIDER

Félholtra verte kisfiát, mégis hazavárja élettársát Piroska

A nőtől mind a négy gyermekét elvették, de ő megbocsátott az erőszakos apának. Az öt hónapos kisbaba élete órákon múlt.
  • Szerző: Ripost

Mind a négy gyermekét elvették attól az Ötvöskónyiban élő anyától, akinek élettársa félholtra verte öt hónapos kisbabájukat, Danikát. Az asszony hamar megbocsátott a férfinak, hazavárja őt a börtönből.Két hete a pécsi kórház intenzív osztályán ápolják Danikát, az öt hónapos kisbabát, akit saját apja vert félholtra. A férfi a családjával a nagypapához utazott vendégségbe, ahol dührohamot kapott, és közben nemcsak a kisfiát, de az élettársát, Piroskát sem kímélte.

Másnap hazautaztak a Somogy megyei Ötvöskónyiba, ott kopogott be hozzájuk a családsegítő szolgálat munkatársa, akinek feltűnt a kicsi szeme alatt lévő kék-zöld monokli. Rohammentő száguldott a kórházba a gyerekkel, akinek az orvosok szerint pár órán múlt az élete. A babának nemcsak homloklebeny-sérülése volt, hanem a jobb felkarja is szilánkosra tört, ezenkívül pedig súlyos alultápláltságban szenvedett.

"Fogalmam sincs, mi lehet most a kisfiammal. Még mindig a pécsi kórház intenzív osztályán ápolják, de nem látogathatom. Ráadásul a gyámhatóság az előző házasságom ideje alatt született három gyerekemet is elvette, így már nincs miért hazamennem, idős édesanyámnál lakom. Gyuri egy éve költözött hozzám, nem tudom, mi ütött belé, hogy nekiesett a kisfiunknak. Ha kiengedik a börtönből, hazavárom őt, hiszen nagyon szeretem" – mondta a Lokálnak T. Piroska, a kisfiú édesanyja.

A falu azonban nem ilyen megbocsátó, a szomszédok megbélyegzik az anyát, szerintük neki is börtönben lenne a helye: "Gyuri egy éve került a falunkba, nem dolgozott, abból a pénzből élt, amit a gyerekek után kapott. Azt megértem, ha Piroska félt Gyuritól, és ezért nem tett feljelentést. De miért nem vitte kórházba a kicsit, aki átsírta az egész éjszakát, mire orvoshoz került?"

György közben beismerő vallomást tett, kiderült, hogy hónapok óta bántalmazta a gyermeket. A férfit előzetesben van.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?