INSIDER

Fegyvert fogtak öt fiatalra Üllőn

Krimibe illő jelenet zajlott le Üllőn szerdán késő este. Öt fiatal hazafelé igyekezett, amikor egy fehér, rozoga mikrobuszból egy vadidegen fegyvert fogott rájuk, a társa pedig mindezt videóra vette. A Ripost-nak Bíró Máté, az egyik értett mesélte el, mit éltek át.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Félelmetes jelenet játszódott le szerdán éjfél és egy óra között Üllő központjában. A 19 éves Bíró Máté egy baráti társasággal töltötte az estét, öten – két fiú és három lány – együtt indultak hazafelé.

„Elhagytuk már a művelődési házat is, beszélgettünk, nevetgéltünk, amikor megláttuk, hogy szemből, Gyömrő irányából egy fehér, régi típusú mikrobusz közeledik”

– mesélte a %%-nak.

„Nem törődtünk vele, elhaladt mellettünk. Ám ezután egy hatalmas fékcsikorgást hallottunk. Megálltunk, és láttuk, hogy tolatnak vissza, felénk. Viktorral, a barátommal összenéztünk és azt kérdeztük egymástól:

Téged ismernek?

Amikor mellénk értek, láttuk, hogy le van húzva az ablak, és az anyósülésen ülő férfi a telefonjával vakuzik. A sofőr pedig megállította a mikrobuszt, és egy hirtelen mozdulattal fegyvert fogott ránk! Borzasztóan megijedtünk, a párom mögém ugrott, rémülten vártuk, hogy mi fog történni... Rögtön az futott át az agyamon: mi lesz, ha lő? Mit teszek, ha megöli egyikünket? A fegyver csöve éppen ránk nézet, a férfi ujja pedig a ravaszon volt, ő is egyenesen ránk bámult. Nem tudom, mennyi idő telhetett el, mert elvesztettem az időérzékem a félelemtől. Végül elmaradt a lövés, egyszercsak megfordult, lerakta a fegyvert és a gázra taposott. Viktor azonnal hívta a rendőrséget, de egyik központból a másikba kapcsoltak, rengeteg idő eltelt…

Közben a 15 éves húgom a sokktól rosszul lett, sírógörcsöt kapott, félő volt, hogy elájul.

Visszamentünk a művelődési házhoz, egy ott dolgozó nőtől kértünk neki vizet.

Végül hazamentünk, de egyikünk se aludt szemhunyásnyit sem. Nem tudjuk, miért minket szemeltek ki, lehet, hogy csak ránk akartak ijeszteni, azt hitték, jó vicc. De mi van akkor, ha ezt egy idősebb emberrel csinálják, aki rosszul lesz, és még csak segítséget se tud kérni? Egyáltalán nem volt vicces! Szeretnénk, ha előállítanák az elkövetőket, mert nem akarunk félelemben élni!”

A %% megkeresésére a Monori Rendőrkapitányság elmondta, hogy garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

címkék:
És ezeket olvastad már?