INSIDER

Fegyveres rablás Budapesten: filmbe illő jelenetek zajlottak le

Lövések dördültek, és még tőrök is előkerültek.
  • Szerző: Ripost

A Budai Központi Kerületi Bíróság – nem végleges végzésében – egy hónapra elrendelte két nő és két férfi letartóztatását, akiket társtettesként felfegyverkezve és csoportosan elkövetett rablással gyanúsítanak – közölte a Fővárosi Törvényszék kedden az MTI-vel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A megalapozott gyanú szerint a két nő január 18-án szexuális szolgáltatást ígért az ügy két sértettjének, akiknek a lakásán megjelentek. Bár átvettek fejenként 60-60 ezer forint készpénzt, a „szolgáltatást” nem teljesítették, és miután ellopták áldozataik nagyértékű mobiltelefonjait, távozni készültek a lakásból.

Az egyik nőnek további 65 ezer forintot utaltak át, de így is távozni akartak. A sértettek ekkor vették észre, hogy a telefonjaik eltűntek. Miután nem akarták kiengedni a két nőt, azok kiabálni és egy pisztollyal fenyegetni kezdték őket, és odahívták két férfi ismerősüket. Közülük az egyik egy tőrrel fenyegette a sértetteket, másikuk lövést is leadott feléjük, miközben a két nőt igyekezett kijuttatni egy ablakon keresztül. Ezt követően a gyanúsítottak távoztak a helyszínről.

A gyanúsítottak öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak, ha bizonyítják a bűncselekményük elkövetését – közölte a Fővárosi Törvényszék. Hozzátették, valamennyien büntetett előéletűek és több büntetőeljárás is van velük szemben folyamatban többek között lopás, garázdaság, kábítószer birtoklás és súlyos testi sértés miatt.

És ezeket olvastad már?