INSIDER

Fájdalmas részleteket árult el a víztározóba fulladt Rolika nagybátyja

A kilencéves Roland barátaival egy játszótérről átszökött a közelben lévő oltóvíztározóhoz jó néhány társával. A gyerekek kavicsokat dobáltak a mély vízbe, amikor a tragédia megtörtént...
  • Szerző: Ripost

Roland túl közel merészkedett, megcsúszott a jókora mélyedést borító nyálkás fólián és elmerült. Miután a gyerekek észlelték, hogy nagy a baj, hazafutottak és szóltak a felnőtteknek, akik rögtön a helyszínre siettek.

"A testvérem és a felesége egyből beugrottak a vízbe, de már nem tudták kihozni élve szegényt. Annyira csúszott a gödör oldala, hogy még ők sem tudtak kimászni belőle – mondta a Borsnak Farkas István, a fiú édesanyjának egyik testvére.

Az egyik dolgozó segített kihúzni őket a vízből és megpróbálta újraéleszteni Rolikát, mindhiába.

"A telep biztonsági őre szólt kétségbeesve telefonon, hogy siessek, mert beleesett három ember a víztározóba. Megfogtam egy seprűnyelet, amivel sikeresen kihúztuk a bajba jutottakat. Először a férfit, mert nem tudott úszni, aztán a kisfiút, aki már nem volt magánál, végül az asszonyt – meséli megtörten a logisztikai központ alkalmazottja, Nagy Zoltán.

Roland három testvérével és édesanyjával, Natasával élt egy szolnoki panellakásban. A szerencsétlen asszony napra pontosan fél éve vesztette el súlyosan megbetegedett, daganatos férjét.

"Felfoghatatlan az egész. Natasához azóta is napi kétszer jár az orvos, nyugtatót kell szednie. Nem értjük, hogy miért nem volt elkerítve az a gödör. Nem fogjuk annyiban hagyni a dolgot, hogy ne fordulhasson elő többet ilyen – mondta Roland nagybátyja.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?