INSIDER

Fájdalmas részletek a 6 hónapos, agyhártyagyulladásos baba haláláról

A gyászban összetört nagymama idézte fel az agyhártyagyulladásban meghalt baba életének végső óráit.
  • Szerző: Ripost

 

Éjjel picit nyugtalanul aludt, de ezenkívül semmi mást nem vettünk észre. Aztán reggelre furcsa kiütések lettek a testén, ezért a fiamék azonnal elrohantak a háziorvoshoz. Ami ott történt, arról még most sem bírok beszélni. A fájdalmunk leírhatatlan. Sándor fiam tehetetlen kétségbeesésében még az ingét is leszaggatta magáról, és közben csak azt ordította: hol az én pici lányom? – idézte fel a tragikus pillanatokat a Blikknek a nagymama.

Az édesapa, Sándor és az édesanya, Anita a tegnapi napját Egerben töltötte, ahol felboncolták a kislányt. Ilyen esetben ugyanis hatósági eljárás keretében próbálják kideríteni a halál pontos okát. A kicsivel órák leforgása alatt végzett a gyilkos betegség: mire a szülők beértek vele a rendelőbe, Seron már nagyon legyengült, de még eszméleténél volt. Az orvosok azonnal megkezdték az életmentést, a mentőket is riasztották, akik helikopterrel pillanatok alatt a helyszínre értek. Seron azonban a heroikus küzdelem ellenére meghalt.

Bevallom, nagyon megviseltek a történtek – mondta dr. Morvai István, aki kollégáival próbálta megmenteni a babát. – Több mint 30 éves praxisom alatt nem éltem át hasonlót. A kisbabának születésétől fogva én voltam az orvosa, és soha semmi komolyabb baja nem volt.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?