INSIDER

Ezért toboroznak osztálytársakat a magyar lánynak az interneten

Csaknem ötezren osztották meg annak a debreceni édesanyának a posztját, aki vak osztálytársakat toboroz gyermeke mellé. A 22 éves Böjtös Rebekának minden vágya, hogy leérettségizzen, de csak akkor indítanak külön látássérült osztályt, ha elegen lesznek.
  • Szerző: N.E.

Böjtös Rebeka beiratkozott ugyan az általános gimnáziumi osztályba, ám vakként nem boldogult, ezért két év után otthagyta az iskolapadot. Azt a tervét azonban, hogy leérettségizik, nem adta fel. Ám már csak egy éve maradt, hogy nappali tagozatra jelentkezhessen, hiszen 22 éves. Most szeptemberi kezdéssel meghirdették Magyarország egyetlen látássérült gimnáziumi osztályát, ahová az egész országból várják a tanulni vágyó vak diákokat, akiknek kollégiumot is tudnak biztosítani.

Erdei Edit egyedül neveli Rebekát. Attól tart, ha nem lesznek elegen, nem indítják el az osztályt, ezért ő maga kezdett diáktoborzásba.

"Sajnos a vak gyerekek az általános iskola elvégzése után nem tudnak hová jelentkezni, ugyanis nincs speciális középiskola. Nem minden látássérült boldogul a normál suliban" 

– panaszolta a %%-nak az édesanya.

Rebekát kiközösítették a társai, csínytevésekkel keserítették meg az életét, csak mert nem lát. A tanárok többsége hozzá sem szólt, nem tudták, hogyan kezeljék. Sokan járnak hasonló cipőben...

 

Arról, hogy Rebeka miképp veszítette el a látását, mennyien érdeklődtek édesanyjánál az osztály iránt, és mit mond az iskola az egyedülálló képzésről, a szombati %% napilapban olvashatsz! Keresd az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?