INSIDER

Ezért népszerűbb Budapest, mint Párizs vagy Róma!

Egyre népszerûbb a külföldiek körében Budapest, és nem csak azért, mert az egyik legjobb európai úti célnak számít, hanem azért is, mert a legfotogénebb városok közé tartozik, megelőzve Párizst, Rómát, Londont vagy Prágát.
  • Szerző: Ripost

A Budapest Business Journal által készített összeállítás szerint a negyedik leggyakrabban fotózott és posztolt helyszín a magyar főváros.

Budapestet csak Dubrovnik, Izland és a Skót-felföld előzte meg a Budapest Business Journal listáján, amikor az Instagramon legtöbbet szereplő úti célokat állították rangsorba.

 
 
 
 

 

A listán megelőzünk számos olyan, hagyományosan kedvelt történelmi célpontot, mint a francia, a brit, az olasz vagy a cseh főváros. Az Instagramon nagyon sok, Budapesten készült képet osztanak meg és lájkolnak az emberek, van, aki egyenesen azért jön ide, hogy látványos képek készüljenek róla. Budapesten belül a legkedveltebb helyszín a Halászbástya, a Lánchíd és a Széchenyi fürdő, de sokan fotózkodnak az Országházzal vagy a Hősök terével a háttérben.

 

Csodálatos Budapest, gyönyörű Budapest, káprázatos Budapest

-  ezeket írják a leggyakrabban a magyar fővárosban készült képeik alá a turisták az Instagramon.

Egyedülálló szépsége mellett a pezsgő kulturális életet és a bulihelyeket dicsérik legtöbben. Sokan kiemelik azt is, hogy bővelkedik romantikus helyekben. A Magyarországra érkező sztárok is szívesen posztolnak budapesti képeket az Instagramra, ezáltal az ő rajongóik célpontjává is válik Budapest.  Arnold Schwarzenegger többször tett fel Budapesten készült képet, legutóbb a Városligetben bringázott. Hugh Jackman a szállodai szobája ablakából pózolt a Lánchíddal, Will Smith pedig fel is mászott rá. Eva Longoria a Mátyás templomnál ugrándozott az Instagram képen, Tom Hanks pedig kispolskikkal csinált képet.

„ Olyan sok képet láttunk az Instagramon Budapestről, hogy azt mondtuk, ezt a saját szemünkkel kell látnunk!" - mondta a %%-nak Veronika és Angelina, akik Moszkvából jöttek a magyar fővárosba és minél több helyen szeretnének képet készíteni a közösségi oldalra.

Jelenleg 11,4 millió bejegyzés van a közösségi oldalon #budapest hashtaggel ellátva, de ez a szám napról napra nő.

 

Budapest a legjobb európai úti cél

Elsöprő többséggel Budapestet választották idén a legjobb európai úti célnak az European Best Destination felmérésén. Akkor azt is megkérdezték az emberektől, hogy miért pont Budapest, és a válaszadók többsége kiemelte: jó Instagram-képeket lehet itt csinálni.

 

„Bennünk a győztes”

Mága Jennifer és Burai „Bennünk a győztes” című szerzeménye lett Budapest dala 2019-ben. 

„ Hiszem, hogy ez a dal méltó lesz Budapesthez, Magyarországhoz és azokhoz az értékekhez, amit képviselni fog. Apaként, zenészként és Budapest díszpolgáraként is büszke vagyok Jenniferre és a "Bennünk a győztes" című dalára "– nyilatkozta Mága Zoltán. A pályázatot a fővárosi önkormányzat írta ki abból az alkalomból, hogy Budapest idén a sport fővárosa.

 

Ezt írják a fővárosunkról a külföldiek:

„Budapest színei a legcsodálatosabbak.”

„A leggyönyörűbb hely, amit valaha láttam.”

„A legjobb fürdők és a legjobb csajok itt vannak, ebben a városban, ajánlom mindenkinek.”

„Felbecsülhetetlen, amikor nagyvárosi nyüzsgés is van, de minden közel is van egymáshoz, s még olyan zöld részeket is találni, ahol piknikezni lehet. Budapest ilyen.”

„Sokfelé utaztam már, de ennyire sokszínű várost még nem láttam.”

„Nem tudok Magyarországgal betelni, egyszerűen lenyűgöző.”

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?