INSIDER

Ezért népszerűbb Budapest, mint Párizs vagy Róma!

Egyre népszerûbb a külföldiek körében Budapest, és nem csak azért, mert az egyik legjobb európai úti célnak számít, hanem azért is, mert a legfotogénebb városok közé tartozik, megelőzve Párizst, Rómát, Londont vagy Prágát.
  • Szerző: Ripost

A Budapest Business Journal által készített összeállítás szerint a negyedik leggyakrabban fotózott és posztolt helyszín a magyar főváros.

Budapestet csak Dubrovnik, Izland és a Skót-felföld előzte meg a Budapest Business Journal listáján, amikor az Instagramon legtöbbet szereplő úti célokat állították rangsorba.

 
 
 
 

 

A listán megelőzünk számos olyan, hagyományosan kedvelt történelmi célpontot, mint a francia, a brit, az olasz vagy a cseh főváros. Az Instagramon nagyon sok, Budapesten készült képet osztanak meg és lájkolnak az emberek, van, aki egyenesen azért jön ide, hogy látványos képek készüljenek róla. Budapesten belül a legkedveltebb helyszín a Halászbástya, a Lánchíd és a Széchenyi fürdő, de sokan fotózkodnak az Országházzal vagy a Hősök terével a háttérben.

 

Csodálatos Budapest, gyönyörű Budapest, káprázatos Budapest

-  ezeket írják a leggyakrabban a magyar fővárosban készült képeik alá a turisták az Instagramon.

Egyedülálló szépsége mellett a pezsgő kulturális életet és a bulihelyeket dicsérik legtöbben. Sokan kiemelik azt is, hogy bővelkedik romantikus helyekben. A Magyarországra érkező sztárok is szívesen posztolnak budapesti képeket az Instagramra, ezáltal az ő rajongóik célpontjává is válik Budapest.  Arnold Schwarzenegger többször tett fel Budapesten készült képet, legutóbb a Városligetben bringázott. Hugh Jackman a szállodai szobája ablakából pózolt a Lánchíddal, Will Smith pedig fel is mászott rá. Eva Longoria a Mátyás templomnál ugrándozott az Instagram képen, Tom Hanks pedig kispolskikkal csinált képet.

„ Olyan sok képet láttunk az Instagramon Budapestről, hogy azt mondtuk, ezt a saját szemünkkel kell látnunk!" - mondta a %%-nak Veronika és Angelina, akik Moszkvából jöttek a magyar fővárosba és minél több helyen szeretnének képet készíteni a közösségi oldalra.

Jelenleg 11,4 millió bejegyzés van a közösségi oldalon #budapest hashtaggel ellátva, de ez a szám napról napra nő.

 

Budapest a legjobb európai úti cél

Elsöprő többséggel Budapestet választották idén a legjobb európai úti célnak az European Best Destination felmérésén. Akkor azt is megkérdezték az emberektől, hogy miért pont Budapest, és a válaszadók többsége kiemelte: jó Instagram-képeket lehet itt csinálni.

 

„Bennünk a győztes”

Mága Jennifer és Burai „Bennünk a győztes” című szerzeménye lett Budapest dala 2019-ben. 

„ Hiszem, hogy ez a dal méltó lesz Budapesthez, Magyarországhoz és azokhoz az értékekhez, amit képviselni fog. Apaként, zenészként és Budapest díszpolgáraként is büszke vagyok Jenniferre és a "Bennünk a győztes" című dalára "– nyilatkozta Mága Zoltán. A pályázatot a fővárosi önkormányzat írta ki abból az alkalomból, hogy Budapest idén a sport fővárosa.

 

Ezt írják a fővárosunkról a külföldiek:

„Budapest színei a legcsodálatosabbak.”

„A leggyönyörűbb hely, amit valaha láttam.”

„A legjobb fürdők és a legjobb csajok itt vannak, ebben a városban, ajánlom mindenkinek.”

„Felbecsülhetetlen, amikor nagyvárosi nyüzsgés is van, de minden közel is van egymáshoz, s még olyan zöld részeket is találni, ahol piknikezni lehet. Budapest ilyen.”

„Sokfelé utaztam már, de ennyire sokszínű várost még nem láttam.”

„Nem tudok Magyarországgal betelni, egyszerűen lenyűgöző.”

 

 

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?