INSIDER

Ezért keresik égre-földre a tűz áldozatát

Többen is segítenének annak a kispesti lakástulajdonosnak, akinek otthonát a tűz pusztította el.
  • Szerző: Ripost

Egy lakás nemrégiben teljesen kiégett a kispesti Hunyadi utcában, annak ellenére, hogy a Katasztrófavédelem egységei szinte azonnal a helyszínre siettek és mindent megtettek, hogy a lángokat megfékezzék. Erről pedig még egy videót is készítettek:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kiderítette, hogy a lakásban egy idős hölgy lakott, a szemtanúk beszámolói alapján éppen nem tartózkodott otthon, amikor kipattant a tűz, de sokkos állapotba került a pusztítás láttán. A mentősök igyekeztek megnyugtatni. Végül a fia is a helyszínre sietett, és elvitte édesanyját.

A borzalmas tűz hírére többen is jelentkeztek, hogy segítséget nyújtsanak az idős hölgynek, többek között Czinege János víz-gázszerelő is.

Fotó: Czinege János

– Én főként a vízszerelésben tudnék segíteni: a lefolyók, a szaniter javításában. Nekem volt egy 98 éves nagymamám, akinek kétszer kellett a házát újraépíteni – mert megroggyant az alapja és kidőlt a fal, az egészet el kellett bontatni –, szóval én tudom nagyon jól, hogy milyen, amikor egy élet munkája odavan és újra kell kezdeni, nagyon nehezen. Arról nem beszélve, hogy Kispesten lakom, fontos, hogy összetartsunk, engem úgy neveltek, hogy aki rászorul, annak segíteni kell – mondta el a -nak János.

Pálfy György az interneten látta meg a lángoló lakást, és elképedt, hogy mennyi érzéketlen reakció érkezett rá.

– Láttam, hogy lángokban áll a lakás, és egyből az volt az első gondolatom, hogy valahogyan segítenem kell majd. A villanyszerelési munkálatokban tudunk segíteni, hiszen nekünk ez pár nap munka, de a lakás tulajdonosának ez megrendítő, megsemmisítő probléma. A mi felajánlásunk egy lehetőség, hogy visszakapja a normális élethez való eszközöket. Természetesen a felajánlásunk az anyagköltségre és a munkadíjra is érvényes – árulta el lapunknak György.

Mindkét férfi azt is kiemelte a -nak: szeretnék mihamarabb megtudni, hogy ki az az idős hölgy, aki most elveszítette mindenét, hogy személyesen is fel tudják ajánlani neki segítségüket.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?