INSIDER

Ezeket tanácsolja az olasz orvos a koronavírus gócpontjából

Olaszországban már van gyakorlatuk az orvosoknak a koronavírus-betegek kezelésében és a járvány terjedésében, hiszen ott több mint 18 ezer fertőzöttet és 1300 elhunytat tartanak nyilván. Francesca Mangiatordi, a cremonai Maggiore kórház 46 éves orvosa, aki az egyik dupla műszakot vállalja a másik után hetek óta, az alábbi 7 tanácsot adta az embereknek a Bild hasábjain a vírus megfékezésére.
  • Szerző: Ripost

1. Maradj otthon!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A másokkal való érintkezést lehetőség szerint kerülni kell. A legfontosabb, hogy otthon maradjunk, csak elkerülhetetlen esetekben menjünk ki az utcára.

Fotó: MTI

 

2. Ne érintkezzünk üdvözléskor sem!

Mindent, amit lehetséges, rendeljünk házhoz. Fontos: ne köszöntsük egymást puszival, öleléssel, kézfogással! Mindig tartsuk meg az egy méter távolságot.

 

3. Moss kezet!

A lehető leggyakrabban mossunk kezet. A latex kesztyű ideális viselet, még akkor is, amikor gyümölcsöt veszünk a szupermarketben.

Fotó: Ripost

 

4. Hallgass az orvosokra!

Ha végrehajtod az ajánlásainkat, mondja az orvos, akkor ellenőrizhetjük a helyzetet. „Azok, akik nem követik a felhívásainkat, előbb-utóbb a mentőszobánkba kerülnek” – tette hozzá.

Fotó: Pixabay

 

5. Legyünk türelmesek!

A helyzet további értesítésig változatlan. Ha azok, akik biztonságban és egészségesnek érzik magukat, nem törődnek a biztonsági előírásokkal, meghosszabbítják a járványt.

 

6. Légy tájékozott!

Szigorúan a hatóságok szabályait és bejelentéseit tekintsd mérvadónak. „Ha egészséges és tájékozott, az esetek 99 százalékában egészséges marad” – vélekedik az olasz orvos.

 

7. Ne becsüld alá a vírust!

Fotó: Profimedia

Sokan alábecsülik a vírust – akárcsak Olaszország. „Most küzdünk a következményekkel. Ne vedd könnyedén a fertőzésveszélyt, hanem készülj fel” – javasolja.

És ezeket olvastad már?