INSIDER

Érthetetlen: titokban pert nyert a hat éve nyomtalanul eltűnt édesanya

Sallai Klaudia hat éve tûnt el kislányával, még nyomravezetői díjat is kitûztek, hogy megtalálják. Az asszony azóta sem került elő, ám a bíróságon pert nyert...
  • Szerző: Ripost

Az olasz Andrea Tonello hat éve nem látta kislányát. A férfi Sallai Klaudiával boldogan élt Olaszországban, mígnem a nő 2012 novemberében Magyarországra utazott a gyerekükkel, s az apa hiába jött utánuk, sehol nem találta őket.

Az­óta sem tud róluk semmit. Pedig az olasz és a magyar hatóságok is őt jelölték ki kislánya, Chantal gyámjának. S bár jó né­hány magánnyomozó is dolgozott már az ügyön, nem jutottak eredményre.

A rendőrség anno félmillió forint nyomravezetői dí­jat tűzött ki az asszonyra és kü­lön a gyerekre. A napokban azonban az anyára vonatkozó összeget visszavonták, hivatkozva a Mezőtúri Járásbíróságra, ahol az asszony a távollétében pert nyert: felmentették a „kiskorú elhelyezésének megváltoztatása” vád alól. Különös, hogy továbbra sem ad életjelet magukról, de felfogadott egy ügyvédet.

"Hogyan lehet megtenni ma Magyarországon, hogy valaki hat évre eltüntet egy gyereket? A büntetőbíróság azzal indokolta a döntést: az anya nem tudja, hogy oda kéne adnia a kislányt. Évek óta se híre, se hamva, de közben a semmiből meghatalmazott egy ügyvédet, hogy képviselje a bíróságon. Az ügyvédtől meg sem kérdezték, hol van az asszony" – ecsetelte a helyzetet a Borsnak Győrbíró Dorottya, az apa képviselője.

Andrea Tonello azóta új családot alapított, van egy kislánya, de nem adja fel a reményt, hogy egyszer magához ölelheti Chantalt. Minden évben többször elmegy Mezőtúrra, becsönget Klau­dia házába, hátha egyszer ajtót nyitnak neki, ajándékot hagy a kerítésen a lányának. Azt mondja: Klaudia nemcsak rajta állt bosszút, hanem a nagyszülőkön, a kishúgán és természetesen mindenkin, aki szerette.

És ezeket olvastad már?