INSIDER

Ez igen: egy nagymama bottal ütötte ki a rablója kezéből a pénztárcáját

Nem hagyta magát támadójával szemben az idős hölgy, aki járóbottal is csak meglehetősen lassan, illetve nehézkesen közlekedett.
  • Szerző: Ripost

A napokban egy 38 éves, többszörösen büntetett nő kiszemelt magának egy védtelennek látszó idős asszonyt, aki éppen a vásárlásból ért haza, a IX. kerületi lakóhelyére.

A nagymama korú budapesti hölgy járóbottal is csak meglehetősen lassan, illetve nehézkesen közlekedett, ezért könnyű prédának tűnhetett. A fiatalabb nő a társasház udvarában odalépett hozzá és megkérdezte, hogy segíthet-e neki.

Nagy hagyta magát a nagymama
Fotó: Ügyészség

Ám választ nem kapott, ahelyett a nagymama kóddal kinyitotta a kiskaput és belépett az udvarra. Ekkor a nő követte a nagymamát, majd mellé lépett, belenyúlt a válltáskájába és onnan kivette a pénztárcáját. Az idős hölgy ezt észrevette, ezért rácsapott a gyanúsított kezére, aki ennek hatására elejtette a pénztárcát.

Hogy megszerezze az értékeit, fellökte az idős nőt, aki ennek következtében a járda mellett lévő sövénynek esett, majd onnan lecsúszott a betonjárdára. Ezt kihasználva, a gyanúsított felvette a földről a sértett pénztárcáját, kivett belőle 5.000 forintot, majd elmenekült a helyszínről.

Az augusztus 21-én történt esetet követően, 38 éves nő pár nappal később, elfogatóparancs alapján került kézre, őt a Budapesti IX. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói időskorú, a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Legutóbbi büntetéséből két hónappal korábban szabadult, feltételes kedvezménnyel.

Mindezekre figyelemmel, a gyanúsított esetében a bűnismétlés veszélye reális. A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség letartóztatásra tett indítványával a nyomozási bíró mindenben egyetértett, és a gyanúsított letartóztatását elrendelte. A végzés nem végleges – számolt be róla az ügyészség.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?