INSIDER

Elképesztő kívánság: utolsó erejével is szeretteinek akar jót a rákos magyar kisfiú

A családjáért él.
  • Szerző: Ripost

Elképesztő! Az utolsó erejével is a szeretteinek akar jót egy 11 éves daganatos kisfiú! Ádám Mózes tavaly október óta küzd a halálos kórral. A mélyszegénységben élő kisfiú a debreceni Kenézy Gyula Kórházban töltött idő óta vágyik rá, hogy az otthoni lavórt valódi fürdőszobára cserélhesse. Barna Ádámék most minden követ megmozgatnak, hogy valóra válthassák daganatos kisfiuk kívánságát. Mózes apja korábban közmunkásként, anyja pedig takarítóként dolgozott Görögszálláson. Mivel a kisfiú a kemoterápia miatt teljes körű figyelmet igényel, a szülők elveszették az állásukat. Hiába küzdenek az elemekkel, ha törik, ha szakad, mégis valóra váltják kisfiuk álmát: az interneten kértek segítséget.

Ádám Mózes 11 éves kisfiú szülei vagyunk. 2020 Októberben derült ki, hogy sajnos daganatos beteg. Ezáltal szeretnénk az...

Közzétette: Barna Ádám2021. február 16., kedd

 

„Mózesnak volt két vágya: legyen egy fürdőszobája és egy külön szobája ami csak az övé” – írja a család Facebook-posztjában. A kisfiú édesanyja, Barnáné a -nak elmesélte, Mózes az első kórházi zuhanyzása óta szeretne otthonra is fürdőszobát.

A lavór már nagyon unja, a kórházi zuhanyt pedig annyira élvezi, hogy alig akar alóla kijönni.

– meséli az apuka, aki hozzáteszi: kisfia önzetlen kívánsága az egész család javát szolgálja. Ádámék ugyanis öt gyermeket neveltek fel, és mindenki lavórban fürdik. A fürdőszobának ezért nagyon örülnének. Amikor a legkisebb fiukról kiderült, hogy daganatos beteg, az anya könnyekben tört ki.

Elképesztő össszefogás – így válhat valóra a daganatos Mózes álma

A kis Mózes nem adja fel: minden erejével küzd a halálos kórral. Fotó: Barna Ádám/Facebook

Nem terveztük a születését, de Isten megajándékozott vele. Most pedig el akarja őt venni tőlem

– mesélte az anya a -nak.

Váratlan helyről jött a segítség

A kis Mózest épp a lavórban fürdették, amikor a szülők kitapintották a csomót a nyakán. Rögtön orvoshoz fordultak, és amikor közölték velük a rossz hírt, nem jutottak szóhoz. Később a kór a szíve és a mellkasa között is megtámadta Mózest. A kisfiú ráadásul nagy utat tesz meg az otthonától a kemoterápiás kezelésért. A debreceni orvosok azonban nemcsak az egészségére, hanem a jókedvére is ügyelnek. Végül nem a Facebookról jött a segítség. Miután a Gyermekgyógyászati Klinikán a helyi főnövér valóra váltotta az álmát.

„Sztella főnővér megtudta, hogy Mózes fürdőszobát szeretne, és szólt a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak” – mondta az anyuka, aki nagyon büszke a fiára – „Kész lesz a fürdőszoba...”

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?