INSIDER

Elítélték a budapesti uberest, aki elrabolt két NAV-ellenőrt

Hiába kérték a NAV-osok, hogy álljon meg, a sofőr ötven percig zárt ajtókkal furikázott.
  • Szerző: Ripost

A sofőrt személyi szabadság megsértése miatt 720 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a taxis azonban fellebbezett.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal két munkatársa tavaly májusban rendelt fuvart az Uber egyik sofőrjétől. Próbavásárlást akartak végezni. A II. kerületi Bem József utcából egy XIII. kerületi orvosi rendelőhöz vitették magukat.

A vádirat szerint a fuvar végén, amikor igazolták magukat, a sofőr megtagadta az együttműködést, lezárta az ajtókat és elindult a kocsival. Az ellenőrök hiába szólították fel többször is a megállásra, a sofőr csak ötven percnyi autózás után, a Lehel térnél állt meg, és engedte kiszállni az ellenőröket – írja a hirado.hu.

A NAV 2016-ban több mint 300 Uber-sofőrt ellenőrzött, és a feltárt szabálytalanságok miatt három és fél millió forint bírságot szabott ki. Az okostelefonos alkalmazással működő, fuvarmegosztó szolgáltatást kínáló cég tavaly júliusban jelentette be, hogy kivonul Magyarországról. Akkor lépett életbe ugyanis a rendelet, mely szerint az engedély nélkül taxizóktól elvehetik a rendszámot.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?