INSIDER

„A sors vitt arra minket” – életet mentett a budapesti házaspár, azonnal rohantak a mentők és a rendőrök Újpestre

Fontos, hogy figyeljünk egymásra, a körülöttünk lévőkre!
  • Szerző: Ripost

Néhány napja éjfél után tartott hazafelé egy házaspár a férj születésnapjáról, amikor figyelmetlenségből nem kanyarodott le a férfi a megszokott útra, így az újpesti Pozsonyi utcánál akartak visszafordulni. Talán a sors keze, hogy akkor épp arra mentek, mert észrevettek valakit egy villanyoszlop mellett álldogálni: egy idős bácsi volt az.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

„Mondtam a páromnak, hogy azonnal fordulj vissza valahogy!” – emlékezett vissza a helyiek Facebook-csoportjában a feleség. „Egy bácsi volt, aki elmondása szerint 10 órája volt ott egy szál pizsamában, zokniban! Ebben a hidegben!”

A elérte a hős asszonyt, aki elmesélte, mi történt ezután:

„Ez nem egy forgalmas út éjjel. Úgy gondolom, a sors vitt arra minket, nem szoktunk arra járni. Kihűlt volna reggelre!” – kezdte a hölgy. „Hullafáradtak voltunk a párommal, de akkor is mondtam, azonnal forduljunk vissza! A bácsi állítása szerint busszal érkezett, és már 10 órája ott állt. Ám azt is állította, hogy 1980-at írunk, így semmi sem biztos abból, amit mondott. Annyi bizonyos, hogy át volt fázva, jéghideg volt már mindene, ráadásul éhes és szomjas is volt – és még ki tudja egyébként milyen gyógyszereket szed, amit ki tudja mióta nem vett be! A nevét szerencsére meg tudta mondani. Én azonnal hívtam a segélyhívót, addig a párom visszaszaladt a mellettünk lévő benzinkútra, hogy forró teát, meg valami ételt vegyen neki. Aztán gyorsan jöttek a rendőrök, aztán a mentők is.”

A mentők további tájékoztatást nekik nem tudtak adni a bácsiról, sem arról, hogy melyik kórházba viszik be, mivel nem a rokonai. Mindenesetre még vettek neki némi ételt, amit az indulás előtt odaadtak a bácsinak, és elköszöntek tőle.

Rengeteg elismerő komment

Bár a feleség kiemelte, hogy nem dicsőségből osztotta meg a történetet, hanem azért, hogy figyeljünk jobban egymásra, rengeteg hálálkodó komment érkezett a poszt alá.

„Nincsenek véletlenek, nagy köszönet a figyelmességetekért, emberségért, és, hogy felhívjátok a problémára a figyelmet!” – írta valaki.

„Elismerésem!!! Vannak még önzetlen, jó szándékú emberek. A Bácsi részéről ez közvetlen életmentés volt. Az Isten áldja meg Önöket!” – fogalmazott egy másik kommentelő.

„Minden elismerésem nektek. Le a kalappal, jó emberek vagytok. Hála istennek, talán időben érkeztetek a bácsi segítségére, mert történhetett volna rosszabb is. Sajnos hasonló helyzetben vagyok, az édesanyám is demens beteg, nagyon nehéz a gondozása. Már ő is megtette, hogy éjszaka kiment a lakásból, de időben észrevettem. Gratulálok még egyszer nektek!” – jegyezte meg egy harmadik hozzászóló.

Figyeljünk oda!

„Figyeljünk egymásra! Fogalmam sincs hány autó, hány ember ment el mellette! Soha nem tudhatod, mikor kerül ilyen helyzetbe akár a te idős hozzátartozód is, például demencia miatt! Figyeljünk oda mindenkire, akár idős, akár kisgyermek, bárki, aki bajban van, megérdemli a segítsünk, ne menjünk el mellette” – zárta gondolatait a fiatal nő.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?