INSIDER

Eldőlhet VV Fanni meggyilkolásának ügye, sorsfordító döntés születik

A fiatal lány még 2017. november 20-án tûnt el, B. Lászlót pedig egy héttel később már letartóztatták gyilkosság gyanújával. Ma eldől, hogy a férfi hazamehet-e a börtönből.
  • Szerző: Ripost

Kedden döntenek VV Fanni feltételezett gyilkosának sorsáról. B. Lászlót közel másfél éve tartóztatták le a fiatal lány megölésének gyanúja miatt, azóta rácsok mögött van. A nyomozási bíró határoz most arról, hogy a vádemelésig bent kell-e maradnia a börtönben, avagy házi őrizetbe kerülhet-e.

"Ügyfelem szeretné, ha hazaengednék, természetesen a házi őrizet szabályait betartva. Az elmúlt, több mint egy évben csak akkor hagyhatta el a börtönt, amikor kihozták őt a tárgyalásra, ám most még ez sem történik meg" – mondta a Blikknek a férfi védője, dr. Bálint Roland.

"Most videón kapcsolják be őt, úgy hallgatják ki, úgy beszélhet. El sem hagyja a börtönt, csak egy másik szobába viszik át. Persze, ez egy bevett módszer a kihallgatásokra, mégis furcsálljuk, hogy ezt a döntést hozták. Reméljük, hamarosan kiengedik, így újra a családjával lehet. Az első útja szinte biztosan a temetőbe vezet, mert nem tudott ott lenni nagypapája gyászszertartásán, pedig közel álltak egymáshoz" – folytatta a férfi ügyvédje.

A nyomozás során kiderült, B. László Fanni megölésének feltételezhető idejében, 2017 novemberében külföldi utakat nézett, Belize-be akart utazni, ezért is tart attól a hatóság, hogy a férfi elmenekülne a tárgyalás előtt.

És ezeket olvastad már?