INSIDER

Egy korszak vége, már nem lehet büntetlenül riksázni a belvárosban

Érvénybe lépett a rendelet, amely kitiltotta a belvárosi járdákról a segwayt, sörbiciklit, riksát és elektromos rollert Budapesten. A közterület-felügyelet tájékoztatókat helyez ki, de a héten még tart a tíznapos türelmi időszak, így egyelőre nem büntetnek.
  • Szerző: Ripost

Érvénybe lépett a rendelet, amely kitiltotta Budapesten a belvárosi járdákról a segwayt, sörbiciklit, riksát és elektromos rollert.

A közterület-felügyelet tájékoztatókat helyez ki, de a héten még tart a tíznapos türelmi időszak, így egyelőre nem büntetnek.

Rengetegen panaszkodtak a Belvárosban az elektromos közlekedési eszközök miatt, mert balesetveszélyesek és zavarják a gyalogosokat. A legtöbb bajt az okozza, hogy rutintalan vagy agresszív „sofőrök” vezetik ezeket a járműveket. A turistákat szállító riksás taxis cégek viszont bajba kerültek a rendelet miatt. A belvárosi sétálóövezetekhez most nem tudnak közel jutni, így a Parlamentet és a Bazilikát sem tudják megmutatni az érdeklődőknek. – Módosítjuk az útvonalat és megpróbáljuk úgy megoldani, hogy így se maradjanak ki a látványosságok, ahol lehet, ott toljuk a riksát a járdán – tudtuk meg egy riksasofőrtől. Amint lejár a türelmi idő, 150 ezer forint közigazgatási bírsággal is sújthatják a szabálysértőket, a közterület-felügyelő pedig 50 ezer forint helyszíni bírságot is kiszabhat.

És ezeket olvastad már?