Létrehozva: 2020.06.23.

Dusnoki babaügy: Halállal fenyegetik a hivatali dolgozókat

Hátborzongató videó került fel az internetre a szülőktől elvitt dusnoki kisbaba ügyében: az a szektás csoport, amelynek a gyermeküket nem anyakönyvező szülők is tagjai, halállal fenyegeti azokat a hivatalnokokat, akik a csecsemőt nevelésbe vették a felelőtlen szülőktől.

Nagy felháborodást keltett január végén, hogy egy dusnoki házaspártól karhatalommal elvették a féléves kisbabájukat. Hamarosan azonban kiderült, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal gyámügyesei a gyermek érdekében döntöttek így.

Megtagadták a szülők az együttműködést

A tavaly szeptember 5-én otthon született gyermeket dusnoki szülei nem anyakönyveztették és nem mutatták meg gyermekorvosnak, az oltásokat sem adatták be. A gyámhatóság megpróbálta együttműködésre bírni a szülőket, egy alkalommal kényszerintézkedéssel vitték a babát a kalocsai kórházba, hogy ellássák. A szülők azonban arra hivatkoztak, hogy „a gyerek nem az állam tulajdona”, és a hatóságoknak, a védőnőnek és senki másnak nincs hozzá köze, hogyan gondozzák, nevelik a szülei.

Szektaszerű csoport befolyásolja őket

Mint kiderült, ezeket a gondolatokat egy szektaként működő szélsőséges csoport és annak vezetője ültette a fejükbe. Most felkerült az internetre egy videó, amelyből kiderül, hogy a szülők a Bátor Nyilasnak nevezett fiukat felsőbbrendű lénynek, istenségnek tekintik, és egy „új világ eljövetelét” kötik a gyermek születéséhez. A dusnoki házaspár nem hajlandó lépéseket tenni, hogy a kisfiú visszakerülhessen hozzájuk, mert ellenségnek tekintik a hivatalokat és továbbra is megtagadják az együttműködést.

Nem ismerik el a hatóságokat

Ennél is rosszabb azonban, hogy halállal fenyegeti meg a csoport mindazokat, akik a kisfiú gondozásba vételében részt vettek. A maguk módján „bírósági tárgyalást” tartottak június 14-én, ahol a szülők voltak a vádlók. Mint elmondták: nem ismerik el az állam fennhatóságát, „ragaszkodnak a szabadságukhoz”, ami az ő értelmezésükben azt jelenti, hogy azt tesznek a gyermekükkel, amit akarnak. Az általuk választott „bíró” a közösség nevében halálra ítélte a megnevezett személyeket – azokat, akik a munkájukat végezték, amikor a szélsőségesen gondolkodó szülők kezéből kimentették a gyermeket.

Ne csodálkozzunk, ha elüti egy autó vagy beteg lesz”

A polgármestert és ezeket a hivatali tisztviselőket már csak kötélben lehet mérni, csak halállal lehet tolerálni a tettüket” – hangzik az ítélet, melynek végrehajtását egyelőre az „isteni gondviselésre” bízták a csoport tagjai. „De ne csodálkozzunk, ha néhány napon belül elüti egy autó vagy halálos betegséget kap” – teszik hozzá az egyik „elítélttel” kapcsolatban.

Elege van a dusnoki polgármesternek

A házaspár egyébként azt is nehezményezi, hogy Dusnok lakossága nem az ő pártjukra állt.

Dusnok polgármestere érthető módon szeretné már lezárni ezt az ügyet. Tudok a videóról és az újabb fenyegetésekről. Én a korábbi fenyegetések miatt már a rendőrséghez fordultam, a hatóságok tudnak minderről, és megteszik a szükséges lépéseket” – közölte lapunkkal Mindszenti István.

Örökbe adható a gyermek

A szülei által Bátor Nyilasnak hívott gyermek információink szerint a K. Péter nevet kapta és nevelőszülőkhöz került. Miután származása nem bizonyított – a magát édesanyjának nevező nő megtagadta a DNS-minta adását is, amivel igazolható lett volna a származás –, a törvény szerint ismeretlenek a szülők, ennek megfelelően anyakönyvezték a kisfiút. Elviekben ilyen módon örökbe is adható, a gyámhatóságnak azonban ebben a furcsa esetben is azt kell mérlegelnie, mi a gyermek mindenekfelett álló érdeke. A kisfiú szülei ellen rendőrségi eljárás indult, többek közt kiskorú veszélyeztetése miatt. Az eljárások és a szülők további viselkedése fogja eldönteni, mi lesz a pici sorsa. Ha vér szerinti származása nem bizonyosodik be vagy a vér szerinti szülőket a bíróság megfosztja szülői felügyeleti joguktól, a gyermeket feltehetően örökbe adják és remélhetően sosem tudja meg, hogy egy szektás csoport akarta őt felhasználni céljaira.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Már megint Magyar Péteren röhög mindenki - mémek!

origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

borsonline.hu

Elsírták magukat a rendőrök, amikor beléptek a lakásba: 6 hetes ikerpárt találtak holtan

vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Prostik miatt áll a bál Nyírbátorban: házak között árulják magukat a lányok

INSIDER

Szívszorító: Már csak a szeretett kutyája holttestét simogathatta meg, óriásit hibázott a légitársaság

INSIDER

Rettegnek a szülők Nyíregyházán, már a játszótérre sem merik levinni a gyermekeiket

INSIDER

"Pihenésre van szüksége" – Épségben találtak rá az eltűnt marcali családapára