INSIDER

Durva, mit tett a tacskójával egy férfi Budaörsön

Szerencsétlen kutyát az iszonyatos hőség közepette az autójába zárta egy parkolóban. A helyi állatvédők épp időben léptek, hogy ne kelljen a gazdának állatkínzás miatt felelnie.
  • Szerző: Ripost

Jókor voltak jó helyen, ezért hatalmas szerencséje volt annak a tacskó kutyának, amit a 30 fokos melegben magára hagyott egy sérült férfi az autójában. Az Állatmentő Angyalok csapata épp a rendszeres workshopjukra érkeztek, amikor megpillantották a kutyát. Az alapítvány elnöke, Bangha Viktor szerint csoda, hogy nem lett állatkínzás a vége. A hajmeresztő történetet saját Facebook oldalukon is megosztották.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Budaörsön vásárolt

A férfi egy budaörsi bevásárlóközpont parkolójában hagyta magára a kutyáját, amíg bevásárolni indult. „Nem egy kutyával kellene elmenni vásárolni, főleg ha ilyen meleg van” – mondja felháborodva a -nak az alapítvány elnöke, aki szerint hajszálon múlt, hogy nem történt nagyobb tragédia. Az alapítvány rendszeresen jár kéthetente a helyi bevásárló központba, ahol preventív jelleggel a felelős állattartásért workshopokat tartanak. Ekkor vették észre a parkolóban a kutyát. „A kutya ugatni kezdett minket, amikor odamentünk az autóhoz. Körülbelül két centire engedte le a gazdája az autója első két ablakát. Alig jutott be friss levegő az autóba.”

állatkínzás

Fotó: illusztráció/pixabay.com

Iszonyatos meleg volt

Bangha szerint évente 7 olyan esettel is találkoznak, amikor a nagy hőség miatt állatkínzás történik. „Egy autóban hagyni a kedvencünket olyan, mintha üvegházba zárnánk légkondi nélkül az embereket. A kutyák ilyenkor sokat lihegnek, és látszik rajtuk, hogy alig kapnak levegőt” – meséli a férfi a jellemző tüneteket. Elmondta, el akarták kerülni hogy hivatalosan állatkínzás történjen, és be kelljen törniük az ablakot, ezért az Auchan bemondójában hívták ki a férfit a bevásárlóközpontból. „Odakint 30 fok volt, de bent a kínzó melegben 10 perc alatt akár 40 fokra is megugorhat a hőmérséklet. Ha nem tesszük meg, akár tragédia is történhetett volna”

Nem érdekelte

Bangha az egyik munkatársával várta meg a kutya gazdáját, aki meglepően közömbösen reagált az állatvédőkre. „Amikor megjött a férfi, szóltunk neki, hogy ezt nem így kellene, de csak legyintett. Szerinte nem volt állatkínzás, mert 2 centire le volt engedve az üveg. Azt mondta, ne foglalkozzunk vele” – meséli az alapítvány elnöke.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?