INSIDER

Dráma a 3-as villamoson: szívinfarktust kapott egy férfi, egy rendőrnő küzdött az életéért

A legtöbb utas részegnek hitte a férfit, ám egy rendőrnő rájött, hogy nagyobb a baj.
  • Szerző: Ripost

A zuglói rendőrkapitányság munkatársa, Kovács Csilla rendőr október 30-án délután pihenő idejében a 3-as villamoson utazott, amikor egy utas a villamosvezetőhöz szaladt és azt kérte, álljanak meg, mert egy utas rosszul lett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nyomozónő rögtön hátrament és látta, hogy egy férfi lehajtott fejjel ült az ülésen és kérdésére zsibbadó bal karjára és a szívtájékán szúró fájdalomra panaszkodott. A férfi ugyan eszméleténél volt, de rosszulléte miatt összefüggéstelenül beszélt. Eközben az egyik utas már telefonos kapcsolatban volt a mentőszolgálattal, így a rendőrnő további kérdéseket próbált feltenni a bajba jutott férfinek, hogy minél több információval szolgálhassanak a mentőknek. A villamos utasai közül egy újabb férfi csatlakozott az életmentőkhöz, aki segített a magatehetetlen férfit megtartani az ülésen.

Míg a nyomozónő és segítői a mentőkre vártak, a férfi állapota hirtelen romlani kezdett; elveszítette eszméletét, majd leállt a légzése. Kovács Csilla azonnal megkezdte a mellkaskompressziót, amit az egyik segítő utassal felváltva folytattak. A férfit sikeresen újraélesztették, azonban rövid időn belül újra leállt a légzése, ekkor a rendőrnő újfent mellkaskompressziót alkalmazott, sikeresen.

Ezt követően a helyszínre megérkeztek a mentők, akik stabilizálták a férfi állapotát, majd kórházba vitték.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?