INSIDER

Döbbenet, mit művelnek egy 13. kerületi iskola mellett a hajléktalanok

Több anyuka arról számolt be lapunknak, hogy reggelente hányinger kerülheti őket, miközben gyermekeikkel az iskolába igyekeznek. Mindent, de tényleg mindent a nyílt színen végeznek az utcán élő emberek. Elképesztő, mi zajlik a gyerekek szeme láttára!
  • Szerző: Ripost

Gyomorforgató és felháborító, ami az egyik pesti kerületben folyik. A információi szerint a XIII. kerület Fiastyúk utcát és annak környékét ellepték a hajléktalanok. Igaz, még csak most kezdődött el az iskola, de a szülők már most úgy érzik: tűrhetetlen a helyzet, tenni kell valamit.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

 

Annyira durva a helyzet, hogy már nem bírjuk tovább

– mondta a -nak K. Yvett.

Fotó: Ripost

Reggelente általában a Fiastyúk utcai buszmegállóba megyünk, ahol borzasztó bűz terjeng. Abban reménykedtem, hogy ha elkezdődik a tanév, majd „kitakarítják” a környéket, de nem így történt. Terjeng továbbra is a szag, és az iskolások között sétálnak a hajléktalanok.

 

Az édesanya szerint a gyerekek nem is értik, hogy mi történik körülöttük. Így rendes magyarázatot sem tud adni rá.

Azt kérdezgetik tőlem, hogy „mit csinál a bácsi ott a padon?”, „miért dülöngél vagy fekszik a járdán”

– folytatta az édesanya.

Egyre rosszabb a helyzet. Tudom, hogy közterület meg minden, de az ovik, sulik és bölcsik közelében a forgalmas villamos és buszmegállókban a bűztől nem lehet megmaradni. Ott állunk többen a gyerekekkel és szó szerint öklendezünk. Ha esik az eső be se tudunk állni a fedett váróba, mert tele van fekáliával és mindenféle dologgal… Eddig empatikus voltam, sajnáltam őket, de nálam betelt a pohár. Már láttunk bedrogozott embereket is, akik szerintem nagyon veszélyesek itt a gyerekek közelében

– tette hozzá az anyuka.

Hamar kiderült az is, hogy miért ezen a környéken telepedtek le a hajléktalanok: a gyerekek ugyanis a tízóraijukat és az uzsonnájukat is odaadják nekik.

Fotó: Olvasói Foto

Ha nem eszik meg a gyerekek, vagy nem a kedvencük a csomagolt elemózsia, akkor odaadják a kerítés mellett álldogáló hajléktalanoknak

– mesélte egy másik anyuka.

Persze mindenki sajnálja őket, és jobb, hogy nem a kukában köt ki az étel, de azt is nézni kell, hogy ezzel mit okozunk. Már a környező parkokban laknak, isznak és szexelnek ezek az emberek, amit a gyerekek szintén végignéznek. Tenni kell valamit.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?