INSIDER

Döbbenet, csend és fájdalom: meghalt Adorján Gusztáv

Meghalt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak főigazgatója.
  • Szerző: Ripost

Meghalt Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója – tudatta halálhírét az intézmény szerdán.

Közösségi oldalukon szűkszavú bejegyzésükben mindössze annyit fűztek hozzá, „döbbenet, csend és fájdalom...”

Dr. Adorján Gusztáv a Debreceni Orvostudományi Egyetem elvégzése után a nyíregyházi Megyei Kórház Szülészet-nőgyógyászati Osztályán kezdte szakmai pályafutását, ahol közel négy évtizeden át dolgozott. 2010 júliusától volt a Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, majd 2013-ban a négy kórház integrációjaként létrejött Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgató-helyettesének, 2015 márciusában pedig az intézmény főigazgatójának nevezték ki

Szakmai pályafutása során a szülészet mellett a nőgyógyászati onkológia és az onkosebészet területén is kimagasló munkát végzett. Ennek elismeréseként a Magyar Nőgyógyász Onkológusok Társaságának vezetőségi tagja, a Magyar Méhnyakkórtani és Kolposzkópos Társaság főtitkára, a Nőgyógyászati Onkológia Folyóirat szerkesztőbizottságának, a Magyar Nőorvos Társaságnak, a Nőgyógyászati Ultrahang Társaságnak és a Nőgyógyászati Endoszkópos Társaságnak is tagja volt. Jelentős szerepet vállalt a kórház nőgyógyászati onkológiai sebészeti profiljának fejlesztésében, a legkorszerűbb műtéti technikák bevezetésében. Szakterületén rendszeresen tartott előadásokat és jelentek meg tudományos publikációi.

A kezdetektől aktívan részt vett Szabolcs-Szatmár-Bereg megye négy kórháza jogi, szakmai és gazdasági integrációjának végrehajtásában, melynek eredményeként országosan is minta értékű modell jött létre, és javult a megyében az egészségügyi ellátás hatékonysága.

Aktív közéleti tevékenységet is folytatott, 2010-től tagja volt Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának egyéni képviselőként, a FIDESZ-KDNP frakcióvezetőjeként.

A Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség presbitere és a Tiszántúli Református Egyházkerület főgondnoka volt. Nyíregyháza díszpolgára lett.

Feleségével együtt három gyermeket neveltek, és két unokájának örülhetett.

Egész pályafutása során a betegellátás iránti elhivatottság, a betegek tisztelete, szeretete, a gyógyításért érzett elkötelezettség vezérelte – írta az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amely részvétét fejezte ki a családnak.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?