INSIDER

Döbbenet, ami a Pest megyei udvaron történt, megszólalt Fifi kutya gazdája

A férfi kutyáját saját testvére végezte ki, miután őrjöngést rendezett az ő és párja otthonában.
  • Szerző: Ripost

Egy családi dráma áldozatává vált Fifi, az a kis francia buldog, amelyet hidegvérrel végzett ki egy férfi a Pest megyei Hernádon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A baltás ámokfutó a testvére kutyáján állt bosszút azért, mert az elszerette a barátnőjét. A négylábú gazdája, a 27 éves Róbert és a szerelme is végignézte a vérengzést.

„Egyszerűen nem értem, miért a kutyán vezette le a dühét, hiszen az a védtelen állat nem tehetett semmiről” – kezdte Róbert a Blikknek, aki még mindig a történtek hatása alatt van. „Először a kocsimat verte szét, aztán beugrott a kerítésen, elégette a ruháimat, majd egy baltával kezdte el kergetni Fifit. Nem mertük megközelíteni, féltünk tőle” – folytatta a férfi, aki azt is látta, ahogy az öccse kivégzi a kutyáját. „Azonnal értesítettem a rendőrséget, majd az állatvédőket. Remélem, a testvérem megkapja ezért a méltó büntetést” – tette hozzá Róbert.

Kodolányi Endre, a Speciális Állatmentő Egység Alapítvány alapítója is kint volt a helyszínen. Mint mondta, a kutyán lévő sérülések alapján az állat szörnyű kínok között pusztulhatott el.

„Ne felejtsük el, hogy az emberek ellen elkövetett agresszió előszobája gyakran az állatkínzás. Ha az állatkínzók tényleges letöltendő börtönt kapnának, vagy legalább pénzbüntetést, nem vetemednének ilyesmire. A probléma az, hogy hiába jár el megfelelően a rendőrség, az ügyészség általában csak felfüggesztettet kér az érintettekre” – mondta Kodolányi.

A Dabasi Rendőrkapitányság állatkínzás gyanúja miatt indított eljárást a 25 éves férfi ellen.

És ezeket olvastad már?