INSIDER

Megdöbbentő: ezt tette áldozata lányával Dér Csaba

Mélységesen együttérez a Szilaspatak partján meggyilkolt drogdíler, V. László lányával a gyilkossággal vádolt csantavéri halálosztó. Dér Csaba ezért egymillió forintot utalt a fiatal lánynak azzal, hogy a jövőben is szeretné segíteni őt.
  • Szerző: Ripost

Ilyen sem történik gyakran a magyar alvilágban! A csantavéri halálosztóként elhíresült Dér Csaba nagy összeggel támogatja annak a férfinak a lányát, akinek megöléséért felelnie kell a bíróság előtt. Dér Csabát két gyilkosságért vonják felelősségre a Fővárosi Törvényszéken, az elsőfokú ítélet szerdán várható.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

Két gyilkosság

A vád szerint korábban egy forgalmas amszterdami étteremben megölt egy horvát maffiózót, aki a holland rendőrség besúgója volt. Ezt a bűncselekményt, bár elismeri, állítja, önvédelem volt: csak rá akart ijeszteni a férfira. 2018 szeptemberében V. Lászlónak 11 kiló kokaint kínált eladásra. A Pólus center melletti erdős részen találkoztak, ám Csaba nem kokaint, hanem gondosan becsomagolt édesítőszert vitt. Bár az eredetileg ingatlanokkal foglalkozó V. László csak nemrég szállt be a drogbizniszbe, az árut megkóstolta, mielőtt fizetett volna, ekkor azonban 40 centiről tarkón lőtték. A férfi élettelen testét a Szilas-patakba rejtették, ott talált rá másnap egy kutyasétáltató. Dér Csaba a gyilkosságot előbb bevallotta, majd miután az ügye Magyarországra került, a vallomását visszavonta, és azóta is következetesen tagadja. Állítása szerint csak taktikai okokból ismerte el a rémtettet, célja az volt, hogy Budapesten tárgyalják az ügyét.

D. Csaba
Fotó: Bors

Párhuzamos életek

A november óta tartó ügy tárgyalásán több tanút is meghallgattak, köztük V. László lányát, Vivient. A fiatal nő nem sokat tudott az apjáról és annak dolgairól: László olyannyira nem tartotta vele a kapcsolatot, hogy mindössze kétszer találkoztak – írja a Bors.

„A nő elmesélte az élete történetét, ami kísértetiesen hasonlít az ügyfelemére. Mindkettejük édesanyja meghalt, az apjuk nem törődött velük. Dér Csaba együtt­érzett vele, és úgy döntött, hogy segíteni szeretne neki”– fejtegette dr. Gulyás Krisztián, Dér Csaba védőügyvédje. „Már korábban is felmerült benne, hogy jótékonykodik: egy nőket oltalmazó szervezetnek szeretett volna adományozni, de nem kapott rá engedélyt a büntetés-végrehajtástól. Dér Csaba a V. Vivien részére szánt támogatást üzenetül szánja mindenkinek, hogy sose hagyják magukra a gyermeküket és törődjenek velük. Fontos azonban azt is kihangsúlyozni, hogy Dér Csaba ezzel továbbra sem ismeri el a Szilas-pa­taknál lévő gyilkosságot, azt továbbra is tagadja, sőt a legutolsó tár­gyaláson pontosan meg is nevezte a tettest. Azzal, hogy Dér Csaba így támogatja V. Vivient, egyértelmű jelét adja annak, hogy igenis egy érző lelkületű ember és egy régivágású „gengszter”, akinek még fontosak az ilyen és ehhez hasonló erkölcsi normák. Páratlan emberi nagyságról ta­núskodik ez a tett!”

V. László
Fotó: Bors

Eltűnt a szerető

V. Vivien dr. Gulyás Krisztiántól tudta meg, hogy Dér Csaba támogatni akarja őt. Nagyon meglepődött, és elérzékenyült.

„Nekem ez most hatalmas segítség volt, amit szeretnék neki megköszönni. Remélem, majd személyesen is lesz rá lehetőségem. Hálával kell tartoznom neki, mert már most többet segített, mint édesapám bármikor” – nyilatkozta a Hír Tv Riasztás című műsorának. „Cukorbeteg vagyok, aminak sajnos szövődménye van már. A pénzt elsősorban az egészségemre fogom költeni, s mivel albérletben lakom, erre is szeretnék fordítani, valamint az adósságom nagy részét is sikerült már rendezni belőle.”

És ezeket olvastad már?