INSIDER

Megszólalt a bérgyilkos, fontos információt árult el Dér Csaba

A szerb-magyar férfi megjelölte gyilkos, hangtompítós fegyverének a helyét, de még nem ment ki a rendőrökkel a helyszínre.
  • Szerző: Ripost

Naponta több százan is átsétálhatnak azon a budapesti, turisták által is közkedvelt területen, ahol az alvilág bérgyilkosa, D. Csaba elrejtette gyilkos fegyverét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Maffiafilmekre hajazó leszámolásban vesztette életét az a magyar vállalkozó, akinek a holttestére tavaly szeptemberben találtak rá a fővárosban, az újpalotai Pólus Center mögötti területen. A gyanú szerint D. Csaba 11 kiló kokaint kínált eladásra a 49 éves vállalkozónak, de miután V. László rájött, hogy a drog helyett édesítőszer van a csomagokban, a szerb-magyar kettős állampolgárságú férfi lelőtte.

A 38 éves, csantavéri születésű D. korábban azt mondta, jogos védelmi helyzetben cselekedett, ha nem ő lő, vele végeztek volna. Korábbi ígéretét beváltva tegnap végre elárulta budapesti rejtekhelyét.

„Már korábban is említette a rendőröknek, de most megjelölte a gyilkos fegyver jól körülhatárolt helyét. A pisztolyt egy hangtompító társaságában egy budapesti, turisták által is sűrűn látogatott helyszínen, egy belvároshoz közeli közterületen ásta el” – magyarázta a Borsnak dr. Tran Dániel, D. Csaba védője.

D. Csaba a korábbi vallomásában elismerte a magyar gyilkosságot, de a tegnapi meghallgatásán utalt arra, hogy nem minden úgy történt, ahogy azt korábban előadta. A letartóztatásban lévő férfi szerette volna, ha már tegnap megmutathatja a rendőröknek az elásott tárgyakat, de a magas biztonsági kockázat miatt erre még nem került sor.

A bérgyilkos magyar párját egyébként csalással gyanúsítják, a nyomozók szerint ő is segédkezett az egyenként egykilós kamu-drogcsomagok elkészítésében. A hidegvérű Csabát egy holland emberöléssel is meggyanúsították, de a jövőben egy szerb leszámolást is a számlájára írhatnak.

És ezeket olvastad már?