INSIDER

Dagad a román horrorkórházak botránya – egy ápolónő szerint ezek „emberi mészárszékek”

Egy marosvásárhelyi ápoló szerint a román horrorkórházak betegeinek zöme fekete hullazsákban kerül onnan ki.
  • Szerző: Ripost

Tovább dagad a román horrorkórházak botránya: egy marosvásárhelyi ápoló szerint az intenzív terápiás ATI osztályok valóságos „emberi mészárszékek”, és azok közül, akik bekerülnek „többen távoznak fekete hullazsákokban, mint élve” – írja a informatialibera.ro.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay.com

Az ápoló azt is elmondta: a román horrorkórházak Covid-osztályaira beutalt (deportált betegeket) erős nyugtatókkal szedálják le, még azokat is, akik a súlyosabb esetek. Emellett a lélegeztetőgépre rakott betegek nagy része meghal.

„A betegektől elveszik a mobiltelefonokat, teljesen el vannak vágva a külvilágtól, s a karanténhelyzet miatt senki nem látogatja őket, így senki nem látja, mi történik a horror részlegeken valójában” – mesélte az azóta már felmondott ápoló, majd azt is kiemelte: ha elrendelnék a betegek boncolását, azonnal kiderülne, hogy ezek nem a koronavírusban haltak meg, hanem a félrekezelésektől, kórházi bánásmódtól és alapbetegségeik kezelésének elmulasztásától.

Nagyszebenben és Aradon már nyomoznak a halálkórházak kapcsán.

Egy táncosnőt neveztek ki közegészségügyi szakellenőrnek

Versenyvizsga, munkatapasztalat és egészségügyi szakképesítés nélkül alkalmazott a bukaresti Közegészségügyi Igazgatóság egy hastáncosnőt. Ráadásul nem is akármilyen pozíciót kapott. A romániai B1 hírtelevízió csütörtökön közölte, hogy a Közegészségügyi Igazgatóság bukaresti részlegének az új ellenőre Maria Emylia Florescu, vagy közismert művésznevén Emy. A hastáncosnő alkalmazása körül több furcsaság is tapasztalható. A közegészségügyi igazgatóság nem hirdetett nyilvános pályázatot, hanem meghívásos alapon, az önéletrajz benyújtásával, 48 óra alatt jelölték ki az új tisztségviselőt. Ráadásul nem kértek szakmai tapasztalatot, ami elég furcsa, főleg egy világjárvány idején. A B1 információi alapján a tisztség betöltésére összesen 11 önéletrajz érkezett. Interjúra végül 3 személyt hívtak be, a hastáncosnőt, egy általános orvost, illetve egy fogorvost.

A fővárosi Közegészségügyi Igazgatóság kiadott egy közleményt, amiben kifejtették, hogy a hastáncosnő szerepelt a legjobban az interjún és csak a veszélyhelyzet miatt nem került sor a versenyvizsgára.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?