KÜLFÖLD

Koronavírus: Egy táncosnőt neveztek ki közegészségügyi szakellenőrnek Romániában

Minden tapasztalat és végzettség nélkül kapott magas állást egy hastáncos Romániában.
  • Szerző: Ripost

Versenyvizsga, munkatapasztalat és egészségügyi szakképesítés nélkül alkalmazott a bukaresti Közegészségügyi Igazgatóság egy hastáncosnőt. Ráadásul nem is akármilyen pozíciót kapott!

A romániai B1 hírtelevízió csütörtökön közölte, hogy a Közegészségügyi Igazgatóság bukaresti részlegének az új ellenőre Maria Emylia Florescu, vagy közismert művésznevén Emy. A hastáncosnő alkalmazása körül több furcsaság is tapasztalható – írja az Origo.

Fotó: YouTube

A közegészségügyi igazgatóság nem hirdetett nyilvános pályázatot, hanem meghívásos alapon, az önéletrajz benyújtásával, 48 óra alatt jelölték ki az új tisztségviselőt. Ráadásul nem kértek szakmai tapasztalatot, ami elég furcsa, főleg egy világjárvány idején.

A B1 információi alapján a tisztség betöltésére összesen 11 önéletrajz érkezett. Interjúra végül 3 személyt hívtak be, a hastáncosnőt, egy általános orvost, illetve egy fogorvost.

A sajtó és a közvélemény értetlenséggel fogadta a hírt, miszerint Maria kapta meg a posztot, akinek sem egészségügyi tapasztalata, sem végzettsége nincsen. Diplomája azonban van, egy bukaresti magánegyetemen turisztikai managementet tanult, ezt követően lett táncosnő, de énekesnőként is próbálkozott.


A fővárosi Közegészségügyi Igazgatóság kiadott egy közleményt, amiben kifejtették, hogy a hastáncosnő szerepelt a legjobban az interjún és csak a veszélyhelyzet miatt nem került sor a versenyvizsgára.

Maria alapfizetése 5 416 lej (nagyjából 400 ezer forint) lesz, ameddig tart a veszélyhelyzet, erre még pótlékként rájön egy 30 százalékos kiegészítés, így 520 ezer forintnak megfelelő összeget fog keresni.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?