INSIDER

Covid-statisztikát készített a magyar háziorvos, megdöbbentő az eredmény

Dr. Mangó Gabriella csak a Ripostnak mutatta meg az általa készített Covid-statisztikát. Az eredmény lenyűgöző. Mutatjuk.
  • Szerző: Ripost

Dr. Mangó Gabriella hihetetlen dologról számolt be a nak. Covid-statisztikát készített saját praxisában az oltott és oltatlan pácienseiről, hogy milyen arányban betegedtek meg a koronavírustól, valamint arról, hogy hány betege szorult kórházi kezelésre emiatt. Az eredmény megdöbbentő.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dr. Mangó Gabriella Fotó: Facebook

„Az általam végzett statisztika szerint az oltott és oltatlan betegeim 25:75 százalékos arányban betegedtek meg a koronavírustól, mióta a negyedik hullám elérte hazánkat is. A tapasztalat az, hogy azok a pácienseim, akik oltottak, könnyebben viselik a betegséget és kórházba még mindig nem került be egy Covidos betegem sem” – számol be örömteli hangon az eredményekről a doktornő.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) szerint jelentősen magasabb az oltatlanok száma az intenzív osztályokon

Hivatalosan egyelőre még nincs róla adat, hogy a kórházban és lélegeztetőgépen lévők, illetve az elhunytak hány százaléka oltott, illetve oltatlan, de az ismert háziorvos a Magyar Orvosi Kamara által kiadott közleményére hivatkozva az alábbi adatokról számolt be.

Fotó: Árvai Károly / kormany.hu

Fotó: Árvai Károly / kormany.hu

„A Magyar Orvosi Kamara saját, nem országos kutatása szerint 125 intenzív osztályon ellátott koronavírus-beteg közül 69,6 százalék oltatlan, 24,8 százalék oltott. Ők több mint négy hónapja kapták meg a második vakcinát, 5,6 százalék pedig négy hónapon belül lett beoltva. 1,6 százalék kapott három oltást” – árulta el Mangó Gabriella.
A doktornő kiemeli azt is, hogy az oltások hatása azon is látszik, hogy miközben a társadalomban sokkal több az oltott (a felnőtt lakosság 70 százaléka), az intenzív osztályokon sokkal kevesebben vannak (30 százalék) a MOK adatai szerint.
„A kamara arra is felhívja a figyelmet, hogy miközben az intenzív osztályokon lévő oltottak 70-90 évesek, a súlyos állapotban lévő oltatlanok között sok a 30 éves, ami körülbelül megegyezik a körzet adataival” – összegzi Mangó Gabriella.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?