INSIDER

Lerántottuk a leplet: íme Gyurcsány zombikormánya – Megjelent a Ripost7 új száma

Gyurcsány zombikormánya, Karikó Katalin különleges fotózása és Agárdi Szilvi új élete is téma a Ripost7 legújabb számában. Keresd az újságárusoknál!
  • Szerző: Ripost

A 7 megválaszolja a kérdést: Kik irányítják Karácsonyt? Karácsony Gergely főpolgármesteri beiktatását követően azonnal feltűntek a Városházán Gyurcsány emberei. A politikai temetőből zombiként kikászálódva kulcspozíciókat foglaltak el. És a zombiinvázió Karácsony 99 Mozgalmának színre lépésével új lendületet vett. Mutatjuk, kik ők!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ripost7

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára az Országgyűlés plenáris ülésén.
MTI Fotó: Kovács Attila

Gál J. Zoltán

Gyurcsány régi bizalmi embere, volt kabinetfőnöke és államtitkára. Apja, Gál Zoltán az MSZMP oszlopos tagja volt.

Gál J. lett a mindent megmondó kabinetfőnök Karácsony körül, még a Facebook-posztokat is ő írja a látszólagos főnök helyett.

Draskovics Tibor

A Gyurcsány-kormány pénzügy-, majd igazságügyi és rendészeti minisztere.

Karácsony megtette a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatósági elnökévé.

Kolber István

Gyurcsány pártja, a DK Országos Tanácsának jelenlegi elnöke.

Mióta Karácsony a főpolgármester, ő a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatósági tagja.

A teljes tablót megtalálod a június 8-án megjelent 7 hetilapban. Keresd az újságárusoknál!

Sztárfotós volt Karikó Katalin vendége

Napjaink egyik legnagyobb sztárfotósa készített címlapfotót Karikó Katalinról. Mint azt a 7 megtudta, a művész, aki Trumpot és Putyint, Muhammad Alit és Sylvester Stallonét is fotózta, amerikai otthonában kereste fel a magyar kutatót, hogy elkészítse róla a képeket.

Ripost7

A képen középen Platon, a sztárfotós – balra az asszisztense, jobbra pedig Karikó Katalin, akit otthonában örökített meg a művész (Fotó: Francia Béla)

Legendás fotós modellje lett a vakcina anyja, Karikó Katalin. A 66 éves tudósról a görög származású brit portréfotós, Platon készített képet, mely a Wired magazin brit kiadásának június elsejei címlapján kapott helyet. A kéthetente megjelenő magazin, amely a tudomány és a technológia eredményeiről számol be, kifejezetten trendi kiadvány, Platon pedig valódi nagyágyúkról készít portrékat. A nem mindennapi fotózásról Karikó Katalin mesélt a 7-nek.

Hogy mit mondott a világhírű biokémikus, kiderül a 7 június 8-án megjelent számából. Keresd az újságárusoknál!

Agárdi Szilvi: Az első hetekben pszichológus segítségét kértem

Agárdi Szilvi alig egy hónapja teljesen megvakult. Az orvosok felkészítették őt arra, hogy ez bekövetkezhet, ám az énekesnő nem gondolta, hogy mindössze 4 nap leforgása alatt teljesen megváltozik az élete. A 7-nek őszintén beszélt érzéseiről.

Ripost7

Agárdi Szilvi

7: Hogyan sikerült feldolgoznia, hogy alig látóból teljesen vakká vált? Hogyan érintette, amikor egyik reggel felébredt és rájött, hogy teljesen megvakult?

Agárdi Szilvi: Még ismerkednem kell ezzel az új helyzettel, de haladok. Az első hetekben pszichológus segítségét kértem, legfőbb támaszom pedig a családom. Alig pár héttel ezelőtt még láttam sziluetteket, foltokat, színeket, ma már azt sem. Nehéz megfogalmazni, hogy mit érzek. Az egyik nap könnyebb, máskor borzasztóan magam alatt vagyok. Főleg akkor, mikor egy új helyzetbe kerülök.

7: Mire gondol, mondana egy példát, mi okoz nehézséget?

A. Sz.: Régen egyedül is elbotorkálhattam akár a konditerembe, de most már nem vagyok képes erre. Állandóan kell valaki, aki segít. Lelkileg ez a legnehezebb, de a családom sokat segít. Úgy neveltek, mint egy látót, mindig volt feladatom, nem kivételeztek velem. Sok tesóm van, nagy a család, így szoktam meg és azt is nekik köszönhetem, hogy tűzrőlpattant lettem. Nálunk senki nem elveszett, én is mindig feltalálom magam.

A teljes interjút a 7 június 8-án megjelent számában olvashatod. Keresd az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?