INSIDER

Bunkó autósok miatt lehetetlen a buszozás az Andrássy úton

Nem csak a járdákat lepik el a faragatlan autósok a fővárosban, de több helyen a buszmegállókban is leteszik autóikat. Az utasok pedig ugrálhatnak a magas járdaszegélyről az útra, aztán a buszra. A mozgáskorlátozottak fel sem tudnak szállni.
  • Szerző: Ripost

Pofátlan autósok okoznak gondot Budapesten, az Andrássy úton. Úgy gondolják, hogy a buszmegállók táblái és felfestései csak dísznek vannak, ezért bátran odaparkolnak, ahol a busznak kellene megállnia. A probléma főként az Oktogonnál, az Operánál és a Bajcsy-Zsilinszky útnál lévő megállókat érinti. Ezzel pedig nem csak a buszsofőrök munkáját nehezítik meg, hanem az utasokét is. A fiatalabbaknak meg sem kottyan a járda és a busz között ugrálni, de az idősebb utasoknak már nehézkes a magas padkáról az útra, aztán a buszra lépni. A mozgássérülteknek pedig egyenesen lehetetlenné válik így az utazás, hiszen a sofőrök nem tudják a busz rámpáját lehajtani a járdára.

Ilyen esetekben a buszsofőr jelez a diszpécserközpontba, ahol értesítik a köztereseket. A megállóban hagyott autó elszállításáról ugyanis csak ők dönthetnek, a közlekedési cégek nem. Az elszállítás pedig nem olcsó mulatság, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság 20 ezer forintos csekkel lepi meg a tuskó autóst, akinek a telephelyi tárolásért naponta további 1200 forintot kell kifizetnie, ha szeretné kiváltani a kocsiját.

És ezeket olvastad már?