INSIDER

Brutális bántalmazás: másfél éves kisfiú csontjait törte egy somogyi férfi

Az anyja nem tett semmit a bántalmazás ellen, sőt még az orvosi vizsgálat során is tagadott.
  • Szerző: Ripost

Kaposváron egy 32 éves férfi egy védekezésre képtelen, ártatlan kisgyermeket többször is súlyosan bántalmazott. A férfi élettársával 2020 májusában költözött össze, akivel közösen nevelték a nő korábbi kapcsolatából született másfél éves kisfiát.

A kisgyermek gyakran volt nyugtalan, illetve sokat sírt, ami kifejezetten zavarta a felnőtteket. A férfi ezért rendszeresen bántalmazta úgy, hogy arcát, illetve testét több alkalommal nagy erővel tenyérrel megütötte, és ha a kisfiú ettől sem hallgatott el, többször is 40-50 cm magasságból a rácsos gyermekágyba dobta. A gyermek 2020 júliusának végéig több, egyenként is súlyos sérülést – így bordatörést, sípcsonttörést és lábközépcsont-törést – szenvedett el.

Kaposvári gyerekbántalmazás
Fotó: Ügyészség

Az anya tudott a bántalmazásokról, azonban semmit nem tett, és – annak ellenére, hogy a gyermek a töréses sérülésektől már nem tudott lábra állni – egy 2020 júniusában történt orvosi vizsgálat során még el is hallgatta azok keletkezési módját, ezért a kisfiú nem részesült megfelelő orvosi ellátásban.

Végül 2020 júliusának végén a házi gyermekorvos észlelte, és beutalta a kisfiút a megyei kórházba, ahol az elvégzett vizsgálatok alapján egyértelművé vált, hogy a sérülések bántalmazásos eredetűek, ezért az intézmény értesítette a rendőrséget és a gyámhatóságot.

Kaposvári gyerekbántalmazás helyzsíne
Fotó: Ügyészség

A kisfiú azóta felépült a bántalmazások során elszenvedett sérüléseiből, gyermekotthonban helyezték el.

A kaposvári nyomozók a bejelentést követően nyomban őrizetbe vették a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte. Míg a 21 éves anyának kiskorú veszélyeztetése miatt kell felelnie – írja az ügyészség.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?