INSIDER

15 milliós bírságot kapott Gyurcsányék cége

Újra 15 millió forintra bírságolta meg a Magyar Nemzeti Bank, a Gyurcsány házaspár érdekeltségébe tartozó Altus Portfolió Kft.-t, jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt – közölte Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője.
címkék:
  • Szerző: WM

Újra lebukott Gyurcsány Ferenc és felesége!

Ez már nem az első eset, hogy a Magyar Nemzeti Bank piacfelügyeleti eljárás keretében bírságolja meg az Altus Portfólió Kft.-t – emlékeztetett Budai Gyula. 2018 augusztusában az MNB 15 millió forint bírságot szabott ki az akkoriban Gyurcsányné vezette Altus Portfólióra engedély nélküli pénzkölcsönnyújtás miatt, és azonnali hatállyal megtiltotta a jogsértő szolgáltatás folytatását, valamint büntetőfeljelentést tett az ügyben – írja az Origo.

Czeglédy Csaba és Gyurcsány Ferenc közeli barátok és üzlettársak

Mint ismert, Gyurcsányék cége négy alkalommal kötött kölcsönszerződést a Czeglédy Csaba érdekeltségébe tartozó Humán Operátor Zrt.-vel, közel 400 millió forint értékben. Ezen kölcsönszerződések miatt rendőrségi nyomozás folyik, valamint Budai Gyula is feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségnél.

A Magyar Nemzeti bank határozata

Budai Gyula szerint egyértelmű, hogy az Altus Befektetési Zrt. európai uniós forrást adott a baloldal táskás emberének, ezért 2021 februárjában az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordult, hogy vizsgálják ki a gyanús kölcsönszerződéseket.

Budai Gyula szerint ez az újabb 15 millió forintos bírság azt bizonyítja, hogy a Gyurcsány házaspár semmit nem tanult a múltból, és ugyanott folytatja, ahol korábban abbahagyta.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?