INSIDER

Bejelentették, ekkor sztrájkolnak a Tesco dolgozói

El akarják érni, hogy béreiket rendezze a cég.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Jövő szombaton 12 órakor kezdődik Budapesten a Fogarasi úton lévő Tesco áruház előtt sztrájk - mondta Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke kedden.

Hozzátette, hogy a demonstráción a Tesco képviselőinek a szakszervezetek átadnak egy dokumentumot, amelyben összefoglalják a dolgozók bérproblémáit. Emellett arra kérik a munkáltatót, hogy a szakmunkás minimálbért keresőknek (ez 12 500 embert jelent) a korábban ígért bruttó 4 ezer forintos fizetésemelésnél többet adjanak.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezeének elnöke pedig közölte, hogy már több mint 8000 dolgozó támogatta aláírásával a demonstrációt. A Tesco egyébként összesen 16 500 embert foglalkoztat.

Sáling József megjegyezte, hogy a demonstráción a résztvevők száma nagyban függ a cég jövő szombatra vonatkozó munkabeosztásától is, a szakszervezetek összesen 500-1000 résztvevőre számítanak - írja az MTI.

Azért van szükség minél hamarabbi változtatásra, mert egyre több Tescóban vannak látható jelei az áruházláncnál tapasztalható munkaerőhiánynak - és ennek az alacsony bérek is okai. Ráadásul azoknak a munkavállalóknak is problémájuk van a bérükkel, akik régebb óta dolgoznak a láncnál, de a minimálbérnél eddig többet kaptak kézhez, de a január óta érkezett új munkavállalókhoz képest is alig keresnek több pénzt. Emiatt összecsúsztak a bérek a láncnál.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?