Létrehozva: 2020.11.25.

Bakondi: idén eddig 35 ezren próbáltak átjutni a határon illegálisan

Idén eddig több mint 35 300 migráns próbált illegálisan átjutni a magyar határon, ami a 2019-es adatok több mint kétszerese – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Bakondi György az M1-en elmondta: eddig 387 embercsempészt fogtak el, akik a nyugatra tartó illegális migránsokat segítették; ez több mint az elmúlt három évben elfogottak összesített száma.

Hozzátette, a határon való átjutási kísérletek „komoly nyomás” alatt tartják a rendvédelmi erőket. Ugyanakkor a politikai nyomás is folyamatos 2015 óta, de ez különösen idén erősödött fel.

Bakondi György szerint politikai szándék áll annak hátterében, hogy a migránsok folyamatosan Európába érkezzenek, és ennek az a célja, hogy megtörje a nemzetállamokat.

Fotó: pannon rtv

„A magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza azokat az elgondolásokat, amelyek veszélyt jelentenek a magyar emberekre, amelyek ellentétesek a magyar emberek akaratával, legyen szó betelepítési kvótáról, legyen szó belépési csatornák nyitásáról, legyen szó a határőrizet akadályozásáról” – hangsúlyozta.

Bakondi György a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, új jelenség, hogy a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetekre egyre több migráns érkezik, 2019-cel összehasonlítva idén tízszer annyian érkeztek. Mivel nem lehet őket a szigeteken tartani, előbb-utóbb megkezdődik az átszállításuk a kontinensre – közölte. Hozzátette, hogy hasonló a helyzet Olaszországban, és „intenzív növekedést jelez” a balkáni útvonalon érkezők száma is.

Röszkénél, Hercegszántónál, Csanádpalotánál, Domaszék térségében és Lőkösházán is migránsokat tartóztattak fel a határmentén szolgáló rendőrök kedd éjjel, összesen 62-en akadt fent az ellenőrzésen. Annak ellenére és tucatjával próbálnak illegálisan bejutni az országba, hogy az idő egyre hidegebb, nem szűnik a migrációs nyomás.

Voltak, akik kamionokat szállító vonaton, mások gyalogosan érkeztek. A rendőrök – miután a migránsok egyike sem tudta magát igazolni – visszakísérték őket a határzárhoz.

A Devecseri Rendőrőrs munkatársai a Csongrád–Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának jelzése alapján 2020. november 25-én, 17 óra 5 perckor a 8-as számú főúton, Devecser határában állítottak meg egy szerb rendszámú autót, amit egy 31 éves szerb férfi vezetett.

A járműben – ami Ausztria felé haladt – a sofőrön kívül 3 férfi és 2 nő utazott, ők jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat.

A járművezetőt, valamint az utasokat a rendőrök előállították, és velük szemben az elsődleges intézkedéseket megkezdték.

A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről. A gépjármű sofőrjével szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

A járőrök 2020. november 26-án 3 órakor Szeged külterületén, a mobil hőkamera jelzése alapján hat külföldit tartóztattak fel. Az ellenőrzés során a határsértők szír, valamint palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A rendőrök 2020. november 26-án 2 óra 55 perckor két illegális migránst tartóztattak fel Beremend térségében. A férfiak egyiptomi állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Velük szemben az intézkedések folyamatban vannak.​

Ez is érdekelhet

origo.hu

Most jött a hír: Putyinnak lett igaza

origo.hu

Drámai fordulat: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

borsonline.hu

Egy egész ország imádkozott érte: megtette a bejelentést a kórházból Csonka Bandi

magyarnemzet.hu

Nyilatkozott az orosz mesterlövész, miután megadták magukat az ukránok + videó

ripost.hu

Újabb milliomosa van Magyarországnak: hatalmas összeget nyert egy szerencsés

origo.hu

Undorítóan zaklatta a veronai buszbaleset halottjainak hozzátartozóit egy férfi

mindmegette.hu

Óriási felháborodást válott ki a Tesco legújabb lépése

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Elnyílt a tulipánod? Mutatjuk, mit kell tenned a hagymával

ripost.hu

Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Úgy szálltak ki, mint egy tankból: gyermekes apuka karambolozott Érden - Fotók

INSIDER

Hajrá, magyarok! Országjárásba kezdenek a jövő sportsikerei érdekében

INSIDER

Eltüntettek egy-két kínos képet Magyar Péterről

INSIDER

Meglőtte, majd hátba szúrta riválisát egy féltékeny férfi Tatabányán