INSIDER

Elözönlötték Magyarországot a migránsok

Dégnél, Tatán de még a Balatonnál is tartóztattak fel rendőrök illegális migránsokat a napokban, akik nem tudták személyazonosságukat igazolni.
  • Szerző: Ripost

A 44. héten már 969 migránst tartóztattak fel Magyarország területén, akik illegálisan jutottak be hazánkba. Míg a legtöbb esetben már az illegális határátlépést követő percekben sikerül elkapni őket, vagy akár meg is akadályozni a határátlépést, most az embercsempészek miatt egyre többen jutnak be az ország belsejébe is, ahol a legkülönfélébb helyeken csapnak le rájuk a rendőrök. A magukat általában szír, afgán, vagy marokkói állampolgárságúnak valló férfiak egy esetben se tudták sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Padon piknikeztek

Balatonkeresztúr – Egy pihenőhelynél 5 ember mászott ki egy kamion rakteréből, majd elszaladtak. Pár perccel később egy padnál kapták el őket a rendőrök. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat.

A belvárosban sétálgatott

Pécs – Egy magát marokkóinak valló férfit tartóztattak fel a rendőrök, amikor a baranyai megyeszékhely belvárosában sétált.

Benzinkútnál várakoztak

Dég – Egy töltőállomás területén tartóztattak fel a rendőrök 12, magukat afgán állampolgárnak tartó migránsra. Valószínűleg a embercsempészre várakoztak.

A pótkeréktartón utaztak

Orosháza – Egy kamionon találtak kilenc migránst, közülük ketten egy kamion pótkeréktartójára kapaszkodtak fel, heten pedig ugyanannak a járműnek a rakterében rejtőzködtek. Líbiainak és afgánnak vallották magukat.

Mellékúton sétálgattak

Dunaújváros – Négy külföldit tartóztattak fel a rendőrök egy Dunaújváros és Kisapostag közötti mellékúton, a férfiak afgánnak vallották magukat.

Fotó: police.hu

 

Embercsempészt meszeltek le

Tata – Egy magyar honosságú furgont állítottak meg a rendőrök Tata térségében, amiben a román sofőrön kívül tizenkilenc, magát szír állampolgárnak valló ember utazott. Egy román honosságú személygépkocsit is előállítottak, benne két „előfutárként” szolgáló embercsempésszel.

Teherautónyi migráns

Paks – Az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, egy német rendszámú kisteherautóban találtak a rendőrök 17, magát szírnek valló utast, akiket egy román embercsempész szállított.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?