INSIDER

Bajban a villányi borászok, lecsapott a hatóság a borokra

Azonnali hatállyal kivont a forgalomból 30-féle bort a NÉBIH.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Harmincnál is több, különböző bort vont ki a forgalomból a Sauska villányi pincészet kínálatából a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági-Hivatal.

A Sauska saját Facebook-oldalán ismerte el a hatósági intézkedést, ám azt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egyelőre nem erősítette meg – írja a Szabad Pécs.

A pincészet szerint ugyanakkor nem a borok minőségével, hanem az adminisztrációval lehetett a gond.

„A NÉBIH villányi borászatunkban egy rutinvizsgálat során a fogyasztói azonosítók pontatlanságára vonatkozó, engedélyezés-technikai jellegű problémát tárt fel bizonyos palackos tételekre vonatkozóan, melyeket átmenetileg vissza kell vonnunk a kereskedelmi forgalomból. Az érintett villányi tételek visszavonásáról partnereinket haladéktalanul értesítettük, akik megtették a szükséges lépéseket. A NÉBIH jegyzőkönyve alapján a villányi borászatot érintő visszahívás engedélyezés-technikai jellegű, az érintett borok fogyaszthatóságával, beltartalmi, valamint élvezeti értékével semmilyen módon nem áll összefüggésben. Borászatunk folyamatosan együttműködik a hatósággal, hogy a probléma részleteit feltárjuk és mielőbb megnyugtatóan lezárulhasson a folyamat; továbbá átfogó belső vizsgálatot is elrendeltünk azért, hogy a jövőben ilyen hiba ne ismétlődhessen meg. Mindannyian azon dolgozunk, hogy az ellenőrzés után az érintett tételek mihamarabb visszakerülhessenek a boltokba és a borkedvelők asztalára. A Hatóság egyidejű vizsgálata a tokaji tételekre is kiterjedt, ott mindent rendben talált. Tokaji boraink és pezsgőink, valamint a rendben levő villányi tételeink változatlanul elérhetőek. A Sauska Pincészet hitvallásának megfelelően azt tartjuk etikusnak, ha minden minket érintő hírről első kézből tőlünk értesültök.” – írták oldalukon.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?