INSIDER

Bajba került, mégis lakásfelújítást tervez a háromgyerekes család – így csinálják!

Nehéz helyzetbe került a székesfehérvári Viszló Csaba a koronavírus-járvány miatt. A férfinak busztársasága van, a tervezett külföldi utakat azonban meghiúsította a koronavírus, miközben odahaza újabb gyermek érkezett a családba. A családfő el sem tudja képzelni, mi lenne velük a kormány támogatása nélkül.
  • Szerző: Ripost

Három a magyar igazság – mondhatná nevetve a székesfehérvári Viszló Csaba, akinek pár hónapja született meg a harmadik gyermeke, két lány után egy kisfiút hozott a gólya.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A legidősebb kislányom, Vivien 5 éves, a húga, Tímea három esztendős, és mindössze három hónapja született meg a kisöccsük, Vid – mesélte lapunknak büszkén Csaba, akivel beszélgetve az is kiderült: vállalkozó, egy busztársaságot vezet, ám a koronavírust a cég is alaposan megsínylette.

Most minden lehetőséget megragadnak

Külföldre is szerveztünk buszos utakat, vannak munkás járataink, és besegítettünk a Volánnak is a helyi közlekedés megoldásában. A külföldi utak azonban most elmaradnak a vírus miatt, sajnos a Volán sem kötött velünk új szerződést” – sóhajtja, majd így folytatja: „Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, most minden támogatás jól jön, mindenre szükségünk van” – emelte ki. Hozzátette: ők is belekerültek abba a vállalkozói körbe, amely külön munkahely-megtartó támogatást kap a kormánytól.

A székesfehérvári Viszló család: Csaba és a lányok, Vivien és Tímea, valamint felesége, Ágnes a 3 hónapos Viddel – élnek a családtámogatási lehetőségekkel

Mivel a feleségével három pici gyermeket nevel, a férfinak nagyon nem mindegy, mekkora biztonságban tudja családját, így minden fillér számít. Saját bevallása szerint ilyen nehéz időkben különösen sokat jelentenek a családtámogatások.

Szemeznek az otthonfelújítási támogatással

Pont a kisfiam megszületése előtt fel tudtuk venni a babaváró hitelt, összesen 8 millió forintot. Ez ugye egy szabadon felhasználható hitel, de mi ezt is a lakásra szeretnénk költeni, csakúgy, mint a kifejezetten erre kitalált otthonfelújítási támogatást. Ez utóbbit még nem vizsgáltuk meg részletesen, de amennyit eddig hallottam róla, az nagyon szimpatikus, szerintem ezt is igényelni fogjuk” – részletezte Csaba.

Okos tervezés előzi meg az igénylést

Jelenleg egy egész nagy, 150 négyzetméteres, 4 szobás lakásban él a Viszló család – igaz, a három gyerekkel szükség is van a nagy helyre.

Az egész lakást szeretnénk felújítani, a nyílászárók cseréjétől kezdve a padlóburkolatig mindent.

Konkrétan még nem tudjuk, hogy mit hogyan, ez jelenleg tervezés alatt áll. Egy biztos, jól át szeretnénk gondolni, hogy a kapott pénzt hogyan költsük el a lehető legokosabban” – hangsúlyozta a férfi.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?