INSIDER

Azt hitték, a hajókatasztrófa áldozata: a Dunába vetette magát egy nő

Egy közeli hajósvezető azonnal a segítségére sietett. Az asszony kijelentette, hogy meg akar halni.
  • Szerző: Ripost

Öngyilkos akart lenni egy 68 éves asszony, ezért a folyóba vetette magát, de szerencsére időben kimentették.A szerda esti hajóbaleset után újabb tragédia történhetett volna csütörtökön a Dunán, Mohácsnál ugyanis a vízbe ugrott egy nő. A 68 éves asszony öngyilkossági szándékkal vetette magát egy kompról a folyóba, egy közeli hajósvezető azonban időben kimentette. A férfi épp az utasaira várt, amikor arra lett figyelmes, hogy egy komp fura manővereket végez.

"Először azt hittem, hogy talán uszadékot akart elkerülni, és ezért tart lefelé a folyón, de aztán láttam, hogy mentőkötelet dobnak a vízre, és akkor már azonnal tudtam, ember van a Dunában" - mesélte Burai Béla a Mohácsi Újságnak, aki azonnal az idős nő segítségére sietett. Mint kiderült, az asszony véget akart vetni az életének: a komp rámpáját elzáró láncon is átbújt, onnan ugrott a sodródó folyóba. Öt perce lehetett a vízben, amikor a hajósvezető kihúzta. Addigra már nagyon megviselt állapotban volt.

"Megragadtam a grabancánál, s beemeltem a hajóba. Még tiltakozott is, hogy hagyjam, ő meg akar halni. Aztán rosszabbul lett, oldalra fektettem, s egy-két sallerrel magához térítettem. Közben odaértek a rendőrök is, s elindultunk a komplejáróhoz, ahol már várt rá a mentő. Mire odaértünk, már aranyos fiatalembernek szólított."

Az asszonyt ezután kórházba vitték, ahol stabilizálták állapotát. Hatalmas szerencséje volt - Burai Béla beugrósként vezette a hajót. A férfinak volt már hasonló mentésben része, ezelőtt négy embert segített ki a folyóból.

A parton egyébként többen is összegyűltek, sokan azt gondolták, a Budapesten történt hajóbaleset egyik áldozatát emelték ki a vízből - 21 embert ugyanis továbbra is eltűntként tartanak számon.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?