INSIDER

Ágyi poloskás matracokat terjeszthet egy áruházlánc

Egyre több helyről hallani, hogy ágyi poloskával fertőzött matracok kerültek forgalomba Magyarországon.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A Pénzcentrum egyik olvasója szerint nagy a baj ágyi poloska téren: az egyik Magyarországon is működő lakberendezési áruházlánc fertőzött termékei miatt egyre többen keresnek ágyi poloska-irtással foglalkozó szakembereket. Mint írják, állítólag az áruházlánc raktáraiban szaporodtak el a rovarok, amelyek a matracokkal jutnak be a fogyasztók lakásaiba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: 123rf

A portál megkereste a Nemzeti Népegészségügyi Központot, kutatva, mi igaz a pletykákból: tájékoztatásuk szerint a Központhoz, újonnan vásárolt bútorral összefüggésbe hozható, ágyi poloska fertőzéssel kapcsolatos bejelentés, panasz nem érkezett, ezzel kapcsolatban vizsgálatot sem folytatnak. Azt ugyanakkor hozzátették, hogy a 2019 évre vonatkozó kormányhivatali beszámolók még nem érkeztek meg a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz.

A rovarok esetleges elszaporodásának közegészségügyi hatásával kapcsolatban a Központ kiemelte: az ágyi poloska fertőző betegséget nem terjeszt. Mint írták, ártalma kizárólag a vérszívás és a csípésével kiváltott bőrtünetek (duzzanat, bőrpír, viszketés, fájdalom). Az újonnan forgalomba hozott bútorokban és tárgyakban valószínűtlen az ágyi poloskák tömeges megjelenése.

címkék:
És ezeket olvastad már?