INSIDER

A jelnyelvet használóknak akadálymentessé vált a „Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay!” petíció

A jelnyelvet használók számára akadálymentessé vált a „Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay!” petíció – tájékoztatta a Fidesz szerdán az MTI-t.
  • Szerző: Ripost

2021. október 22-én a Fidesz bejelentette, hogy a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! címen indított aláírásgyűjtését, Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay! elnevezéssel folytatja tovább.

A Fidesz a petíciójával arra szeretné emlékeztetni a magyar embereket, hogy ugyanazok akarnak hatalomra jutni, akik 2002 és 2010 között egyszer már tönkretették az országot.

Stop Gyurcsány! Stop Márki-Zay!

Fotó: Facebook

Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő és Kósa Ádám európai parlamenti képviselő közösen kezdeményezte a Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay! aláírásgyűjtés jelnyelvi akadálymentesítését, annak érdekében, hogy a jelnyelvet használó siket és nagyothalló honfitársaink is csatlakozhassanak a petícióhoz.

Ma Magyarországon több, mint 60 ezer siket és nagyothalló ember él. A Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay! petíció jelnyelvi akadálymentesítésének célja, hogy azok a siketek és nagyothallók, akik jelnyelven kommunikálnak, egyből anyanyelvükön, magyar jelnyelven juthassanak hozzá az információkhoz.

Az aláírásgyűjtés jelenlegi számai egyértelművé teszik, hogy az emberek nagyobb része nem akarja, hogy visszatérjen a 2010 előtti időszak, hiszen 2010-ben már lezártunk egy kudarcokkal teli Gyurcsány-korszakot.

Azonban a jelenlegi politikai helyzet jó példája annak, hogy tizenkét év elteltével Gyurcsány Ferenc a Gyurcsány Show szereplői mögé bújva újra hatalmat akar.

A petíció is felhívja a figyelmet arra, hogy nem engedhetjük, hogy visszatérjen a múlt, nem hagyhatjuk, hogy ismét azok ragadják meg a hatalmat, akik egyszer már tönkretették az országot!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A mézeskalács-recept, amit mindenki el fog kérni
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?