INSIDER

58 méteres mesefallal kedveskednek a gyerekeknek Üllőn

Pénteken mutatják be a nagyközönségnek azt az 58 méter hosszú mesefalat, ami Üllő egyik látványossága lett a Pávay-Vajna utcai játszótéren. Két héten keresztül készült, igazi mestermunka.
  • Szerző: Ripost

 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gera Béla Miklós festőművész karöltve két művésztársával, Medvedovszky Annával és Sajtosné Öllei Andreával együtt tervezte, majd önkéntesekkel együtt festette a gyerekeknek a falat, amit még az átadás előtt megmutattak a -nak. Látható itt többek között A Nagy ho-ho-horgász, a Kisvakond, Vuk, Micimackó és a Verdák is.

Egy helyi lakos fejéből pattant ki az ötlet, amikor a játszótéren járt a barátnőjével és meglátta, hogy a csupasz betonfal mennyire csúnya

– kezdte lapunknak Béla.

„Ezután ez az ötlet eljutott hozzám, majd Annához és Andreához is, akikkel együtt elkezdtük tervezni a fal látványvilágát. Közel két hete kezdtük el a munkát, több mint 64 önkéntessel. Sokan örültek a kezdeményezésnek, így jó minőségű festékeket is felajánlottak, amivel valóban maradandót tudtunk alkotni.”

Anna, Andrea és Béla az önkéntesekkel együtt a tervezés után két éjszakán keresztül rajzolták a mintákat.

Valami csodálatosat akartunk adni a gyerekeknek, így ezt választottuk

– vette át a szót Anna.

„Láttuk, hogy máshol is készült már hasonló mesefal, ezért arra gondoltunk, hogy itt Üllőn is jó lenne valami hasonló, ami értéket teremt. Ráadásul a kicsik ezeket nézik, mi pedig ezeken a meséken nőttük fel, így minden korosztály szívesen néz a falra.

Andreával együtt választottuk ki a meséket, majd raktuk egymás mellé őket. Fontos szempont volt, hogy egybefüggő történet legyen a végső látvány. Számítógépen megterveztük, majd 28 alapszínnel, színkártyák alapján olyanra festettük, amilyen a mesében is látható.”

Bár Annáék szerint minden önkéntes erőn felül teljesített, mégis a gyerekek dolgoztak a legkeményebben. Erről Andreát kérdeztük, aki a helyi iskolában rajztanár. Ő a saját diákjaival ragadott ecsetet.

A „gyerekeim” közül 35-en vettek részt a tervezésben és a festésben

– mesélte Andrea.

„Nagyon ügyesek voltak! Meglepő módon azok, akik az iskolában általában nem annyira aktívak, most le se tették az ecsetet. Remélem sok gyereknek és felnőttnek szerez majd akkora örömet a mesefal látványa, mint nekünk a készítése”

– mosolyodott el Andrea.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?