INSIDER

140-nel száguldó vonatnak rohant a ló, ez történt a gazdájával

Egy vidám kerti partira gyülekezett egy népes társaság Győrben két évvel ezelőtt. A 38 éves házigazdának volt egy gyönyörű lova is, amely nagyon megtetszett az egyik tíz éves vendég kislánynak.
  • Szerző: Ripost

A férfi megengedte a gyereknek, hogy édesanyja kíséretében kivigye az állatot a közeli legelőre – számolt be a történtekről az ugyeszseg.hu. A ló azonban valamitől megijedt és először körbe-körbe futott, majd a vezetőszárat a gyermek kezéből kitépte és elügetett a közeli fás-bokros területen fekvő vasúti sínek felé.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A vasúti átjáró előtt megállt, azonban megijesztette az előtte 140 km/h sebességgel elhaladó szerelvény, és annak nekiszaladt.

Az állat elpusztult. Bár a vonaton utazók közül senki nem sérült meg, a szerelvényben mintegy 12,5 millió forintos kár keletkezett.

Fotó:ügyészség

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség 2017-ben közlekedési bűncselekménnyel vádolta meg, a járásbíróság pedig felmentette a férfit, mondván ő nem tudhatta, hogy a gyereket kísérő anyuka nem ért a lovakhoz. Ám az ügyészi fellebbezést követően másodfokon a vádlottat közlekedés biztonsága elleni vétségben bűnösnek találták és 375 ezer forint pénzbüntetésre ítélték. Kimondták: gondatlan volt, amikor a lovat egy tíz éves kislányra bízta.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?