HARCÉL

Ezért lett ellenség Eszenyiből a balliberális „elit” szemében

Vasárnap este néhány néző a tapsrendnél kifeszített egy molinót és felelősségre vonta a Vígszínház igazgatóasszonyát.
  • Szerző: Ripost

Eszenyi Enikőt azért érte támadás, mert december 9-én, hétfőn nem ment el a Gothár Péter és a Katona József Színház mellett kiálló szimpátiatüntetésre – írja az Origo.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

Az incidens a tapsrendnél történt, amikor néhány néző felpattant a közönség soraiból és egy molinót kifeszítve vonta felelősségre az igazgatónőt. Pusztán azért, mert volt ott azon tüntetésen, amin egyébként csak három színház vett részt, hogy kiálljon a megbukott Gothár Péter mellett. Az egyik nyilván a Katona volt, hiszen a zaklatási botrány ott robbant ki, a másik az Örkény színház, a harmadik pedig a Radnóti, ami egyébként eddig nem szólalt meg a botránnyal kapcsolatban.

Eszenyi is úgy döntött, hogy inkább hallgat, ezért érte támadás. És hogy mit bizonyít mindez? Nos, úgy tűnik, hogy a balliberális kulturális elit nem tudja elfogadni, hogy valaki máshogy gondolkodik, és keményen nekimegy annak, aki szembemegy a véleményterrorukkal.

Így válhatott Eszenyi is egy csapásra ellenséggé.

Mindeközben hétfőn megszületett az eddigi legerősebb, a Katona vezetőségét mosdató nyilatkozat is az Örkény igazgatójától. Erről itt olvashat bővebben.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?