POLITIK

Gyurcsányék ügyvédjével, a hírhedt Czeglédyvel szerződnek az ellenzéki önkormányzatok

Budapest két kerületi önkormányzata, Erzsébetváros és Rákospalota, a DK-s Nidermüller Péter és az MSZP-s Németh Angéla is Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját bízta meg a meglévő önkormányzati szerződések átvizsgálásával – írta meg a PestiSrácok.hu.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A portál birtokába került megbízólevél szövege szerint a gazdasági bűncselekmények miatt már büntetett, jelenleg bűncselekményekkel vádolt ügyvéd-politikus nem csak az önkormányzati hivatal, hanem szervezetei, sőt gazdasági társaságai szerződéseibe, sőt minden ügyiratába, gazdasági rendszerébe is jogosult belenézni, a dokumentumokról másolatot készíteni.

Erzsébetvárosban a Niedermüller Péter által személyesen aláírt megbízólevelet november 5-re datálták és megbízás december végéig szól.

Szövegezése szerint Czeglédy Csaba és Társai Ügyvédi Iroda feladata az önkormányzati hivatal, az önkormányzati szervek, intézmények és önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok már megkötött, jelenleg is hatályban lévő szerződéseinek áttekintése, megvizsgálása, javaslattétel, valamint a folyamatban lévő jogi ügyek áttekintése. A megbízólevél felmutatásával az ügyvédi iroda (annak gyakorlatilag bármely tagja, hivatalos képviselője) jogosult teljes betekintésre minden ügyiratba, gazdasági rendszerbe. A hivatal, intézmények, cégek helyiségeibe beléphet, dokumentációkat kérhet ki elektronikus úton vagy személyesen, sőt azokról másolatot is készíthet. A birtokunkba került dokumentumból az nem derül ki, hogy mindezért mekkora javadalmazást, kvázi közpénzt fizet ki a polgármesteri hivatal, illetve az önkormányzat.

A Pesti Srácok információi szerint Rákospalota polgármestere, Németh Angéla hasonló tartalmú megbízást adott a Czeglédy féle ügyvédi irodának.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?