RIPOSTER

Hatalmas siker volt Brüsszelben az Elk*rtuk bemutatója – Videó

Bár az Elk*rtuk november 9.-ei bemutatóját egyesek szabotálni szerették volna, a vetítés hatalmas sikerrel zajlott le a patinás Cinéma Galeries moziban.
  • Szerző: Buster

November 9-én, kedden Brüsszelben is bemutatták az Elk*rtuk című filmet a Polgári Magyarországért Alapítvány Brüsszeli Képviselete és a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság szervezésében. A Magyarországon nézettségi rekordot döntő Elk*rtuk című politikai krimire sokan voltak kíváncsiak.

Ütős lett az Elk*rtuk plakátja

Ütős lett az Elk*rtuk plakátja
Fotó: Megafilm

A nagyszabású alkotás a Gyurcsány Ferenc Öszödi beszéde utáni időszakot mutatja be, amikor is az ország több nagyvárosában is rengeteg ember vonult az utcákra, hogy követelje a nyilvánvalóan elbukott politikus lemondását. A mozi hűen adja vissza azt a rendőri brutalitást, amivel gyakorlatilag vérbe fojtották a tüntetéseket.

A brüsszeli Bemutatón részt vettek a film alkotói is, akiket a stábja is elkísért.

A Bemutató egyébként kis híján meghiúsult, miután a brüsszeli mozi a vetítés előtt több fenyegető telefont is kapott. Még ma is vannak, akiknek fáj 2006 októberének igazsága. Szerencsére nem jártak sikerrel, így teltház előtt, vetítették le az alkotást.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?