BOZÓT

Így zöldítené ki Budapestet Berki Krisztián

A főpolgármester-jelölt a Ripostnak kifejtette 8 pontos programjának újabb két elemét.
  • Szerző: Ripost

Berki Krisztián először szerdán, az ATV reggeli műsorában ismertette 8 pontból álló programját, amivel reményei szerint megnyeri az idei főpolgármester-választást és maga mögé utasítja Tarlós Istvánt, az alkalmatlan Karácsony Gergelyt és a „tornából felmentett” Puzsér Róbertet.

Fotó: Sulyok László

A főpolgármester-jelölt részletesen mesélt a -nak arról, hogyan fejlesztené az egészségügyet és a turizmust, pénteken pedig újabb két pontot fejtett ki. Lássuk először, mit gondol a parkosításról!

„Feltett szándékom létrehozni a Zöld Koncepció tervet, melynek célja, hogy a következő ciklus minden évében növeljük a fővárosi zöld területek nagyságát. A kitűzött cél évente tízezer négyzetméter közterület füvesítése. Emellett vállaljuk, hogy az évente szükséges fagyérítések esetleges mértékének minimum háromszorosát telepítjük vissza” – ígérte Berki, aki a járdák és az úttestek közötti zöld területek rendbetételére is kiemelt figyelmet fordítana.

Berki Budapestért teljes program már elérhető a honlapomon www.berkibudapestert.hu

Berki programjának másik fontos eleme az adópolitika megreformálása. Szándéka szerint ezzel a fővárosból kitelepült cégek visszaköltöznének a fővárosba.

„Ehhez az kell, hogy a jelenleg két százalékos iparűzési adót egy százalékra csökkentsük a tizenkét millió forint éves árbevétel alatti vállalkozásoknál. Biztos vagyok benne, hogy ezzel ösztönöznénk a vállalkozások kialakulását” – fogalmazott a jelölt.

Berki teljes programja innen tölthető le!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?