BOZÓT

Ez már lavina: a feleség háta mögött szült gyereket Donáth László jogásznője

Újabb tanúk jelentkeztek, akik állítják, a lelkész feleségének háta mögött szült gyereket az evangélikus otthon jogásznője. Régóta takargatott, elhallgatott sérelmek kerülnek napvilágra, kiszolgáltatott emberek jelentkeznek sorra, hogy elmondják, mit tett velük a Donáth család. "Kurvácskáim!" - így szólították az alkalmazottakat a vallási intézményben.
  • Szerző: Ripost

Az eddig hallgatásra, tűrésre kényszerített nők végre beszélni mernek. Most már nap nap után állnak ki a nyilvánosság elé azok, akik évek óta féltek és tűrtek Donáth László ex-MSZP-s politikus ijesztő zaklatási ügyében.

Tegnap megszólalt egy diáklány is, aki állítja, hogy neki kiskorú tanulóként az evangélikus lelkész lánya, a Momentum EU-képviselője tett zaklató ajánlatot.

Mint amikor kő esik le az eddig megfélemlített és megalázott emberek szívéről, sorra keresik fel levélben vagy személyesen az ügyet feltáró szerkesztőségeket. Vagy csak egy szívből jövő felszabadult kommentben fakadnak ki a Facebookon. Egyre többször esik szó egy házasságon kívül, Donáth László feleségének "háta mögött" született gyerekről is. Állítólag nem ez a kisbaba az egyetlen...

 

A %% és a 888 szerkesztőségébe is elküldték  az alábbi, újabb részleteket feltáró levelet. A zaklatási ügyek, a "kurvácskáimnak" gúnyolt alkalmazottak mellett ebben is szó esik a házasságon kívül született gyerekről. Mindez egy evangélikus, egyházi intézményben.

Tisztelt Újság!

 

A minap több cikket is lehetett olvasni, főleg a jobboldali és kormánypárti sajtóban Donáth László ügyében. Előre leszegezném, hogy jómagam abszolút liberális beállítottságúnak vallom magam, a jelenlegi kormány a lehető legtávolabb áll a nézeteimtől, sőt szégyennek tartom, hogy ők vannak hatalmon... de ez egy hosszabb téma. Ezt csak azért emelem, ki, hogy egyáltalán nem szeretném, ha politikai oldalról foglalkozna bárki is ezzel a szégyenletes témával. Olvastam a cikkeket a molesztálásokkal kapcsolatban, egyből kirázott a hideg és úgy érzem, ezzel a vallomással tartozom azoknak akiket éveken keresztül zaklatott és molesztált, de nem utolsó sorban magamnak is.

 

Szeretnék anonim maradni, ugyan már nem dolgozom a Gaudiopolisban, de még a mai napig tartok attól, hogy a befolyásával élve hátrányos helyzetbe hozhat engem a "lelkész úr".

 

Az eddig megírt "vallomásokat" teljes mértékben meg tudom erősíteni. Nem egyszer magam is láttam - nem csak átéltem - , hogy benyúl a nők/lányok pólója alá a mellüket megfogja, volt akit a nem szervénél simogatott. Ugyan a hírekben szereplő állításokkal ellentétben én sem fiatal, sem pedig vékony nem vagyok, engem is csókolt meg erőszakkal, fogdosott és simogatott. Az intézményben gyakorlatilag 95%-ban csak női alkalmazottak voltak, az a 2-3 férfi aki ott dolgozott teljesen szemet hunyt efelett, sőt az egyik karbantartó szintén molesztált és megfenyegetett egy nővért. Mindenki tudta, de senki nem tett semmit. Segítséget sem az egyházközség tagjaitól - holott ott is teljesen nyilvánvaló tény volt ez- sem pedig a vezető beosztásban lévő nőktől sem kaptunk. Ugyan az intézményvezetőket sem kímélte, folyamatosan alázta őket szóban, durva szavakat használt velük szemben. Egyetlen kivétel volt: az intézmény jogásza, akinek fia is született a "lelkész úrtól", őt a nevére is vette. Nem ez az első házasságon kívüli gyermeke, ezt is mindenki tudta, azonban csak a jogtanácsostól származó lett szintén Donáth vezetéknevű.

Volt olyan, hogy a fiatalabb nővéreket "kurvácskáimnak" hívta, és valóban, ahogy meghallottuk, hogy megérkezett, mindenkinek görcsbe rándult a gyomra: kinek azért, hogy most vajon miért fog vele ordibálni, kinek pedig azért, hogy vajon ő lesz e a mai áldozata a szexuális éhségének.

 

A korábbi vallomásokban megemlítették, hogy azt sújkolta belénk, hogy kiváltság itt dolgozni, ezt főként a fiatalok, de az idősebb kollégák is "bevették". Gaudiopolisosnak lenni kitüntetés volt. Voltak olyan pletykák, hogy az intézményvezetőség jutalmakat utalt ki bizonyos dolgozóknak, akiket erre méltónak találtak, de nekik adományként vissza kellett fizetni egy a tulajdonában álló alapítványnak. Így mosták a pénzt.

Azóta is nap mint nap látom, hogy ápolókat, takarítókat keresnek, ugyanis ilyen körülmények között senki nem tud ott dolgozni huzamosabb ideig.

A lakók közül többen vannak akik istenként tisztelik, semmilyen körülmények között nem hinnék el ezeket a dolgokat - még ha látnák sem. Viszont van egy réteg, aki biztosan tudja, meg is veti ezért ezt az embert, de ahogy az előttem szólók írták: hogyan és hova lépjenek 70-80-90 évesen tovább? A hozzátartózók közül is sokan tudták, hogy egy zsarnok, ezért nem is vegzálták a nővéreket, ha a túlhajszolás miatt mulasztottak.

 

Politikai szempontból pedig annyit muszáj vagyok hozzátenni a történethez, hogy egyáltalán nem érdekel, hogy ki mikor hol volt képviselő, hogy jelenleg a lánya a momentumban tag, hiszen attól valaki nem lesz rossz ember, hogy az édesapja ilyen. Aki azt hiszi, hogy ez a politika miatt robbant ki, az nagyon téved. Sajnálatos összefüggés, hogy a család politizált is, de Donáth László nem azért ilyen, mert köze van/volt a politikához, hanem azért mert egy beteg ember. Felháborítónak tartom, hogy a mai napig aktívan részt vesz az ott dolgozók életében, az egyházközség élén áll és remélem, hogy végre elindul a lavina és elnyeri ez az ember a méltó büntetését.

 

Bízom abban, hogy nem csak én leszek egyedül, aki ír Önöknek ebben a témában. És kérem, az utolsó bekezdést is hagyja benne a cikkben.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?