Kínos videó: Magyar Péter a nemi szervét fogdosva járatta le magát Strasbourgban

POLITIK
POLITIK

Szerző t.t.

Létrehozva: 2024.10.10.

Zelenszkij volt tanácsadója: tárgyalások nélkül három-négy hónapon belül összeomlik a front

Katonai kudarc vár Kijevre, tárgyalni kell az oroszokkal. Zelenszkij volt tanácsadója nem kertel.

Zelenszkij volt tanácsadója szerint amennyiben nem kezdődnek meg a béketárgyalások a következő hetekben, Ukrajnára katonai kudarc vár, és három-négy hónapon belül összeomolhat front. Olekszij Aresztovics, a kijevi elnöki hivatal egykori tanácsadójának összegzését a Berliner Zeitung idézi.

Zelenszkij
Zelenszkij volt bizalmasa azonnali tárgyalásokat sürget az oroszokkal - Fotó: Global Images Ukraine

Zelenszkij volt bizalmasa: tárgyalni kell

Aresztovics szerint csak az Ukrajna és Oroszország közötti béketárgyalásokkal lehet megakadályozni az orosz csapatok áttörését Donbászban. Úgy véli: az ukrán védelmi vonalakra nehezedő nyomás az elkövetkező őszi hónapokban folyamatosan növekszik majd, mivel az orosz hadsereg megpróbálja „a lehető legteljesebb mértékben kiterjeszteni képességeit”, hogy kedvező tárgyalási pozíciót szerezzen a tűzszüneti tárgyalásokon. A kijevi vezetés ugyanakkor a november 5-i amerikai elnökválasztásra vár.

Kijev nem fogja elérni katonai céljait

Kijev elszalasztotta saját katonai-politikai lehetőségeit a háború elmúlt hónapjaiban - állítja Aresztovics. A Zelenszkij-kormánynak nem sikerült a szükséges számú katonát toboroznia. Megemlíti azt is, hogy az ukrán katonák köréből rekordszámú a dezertálás és rossz a fronton lévők hangulata
„Most a védekezés négy fő irányban van kritikus állapotban: Pokrovszkban, Toreckban, Chasiv Yarban és Kupjanszkban” – összegzi Zelenszkij volt tanácsadója. Aresztovics szerint az ukrán hadsereg kurszki betörése, annak hasznossága szintén egyre több kérdést vet fel. Bírálja azt is, hogy a kijevi katonai vezetés ragaszkodik ahhoz az „irreális célhoz”, hogy minden területet visszaszerezzen, ami Luhanszk, Donyeck, Herszon és Zaporizzsja régiókat, valamint a Krím-félsziget felszabadítását jelentené. 
(Földrajzi összehasonlítás: A jelenleg Oroszország által ellenőrzött terület Ukrajnában valamivel nagyobb, mint Kelet-Németország teljes területe.)
Aresztovics úgy véli: Kijev nem tudja katonailag megoldani a háború okozta problémákat. "Függetlenül attól, hogy azok gazdasági, demográfiai, ideológiai, politikai vagy katonai jellegűek” – teszi hozzá.


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek